אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"א 12649-09-14 חיימוב(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'

עת"א 12649-09-14 חיימוב(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'

תאריך פרסום : 04/01/2015 | גרסת הדפסה

עת"א
בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים
12649-09-14
31/12/2014
בפני השופטת:
מיכל ברנט

- נגד -
העותר:
אלון חיימוב (אסיר)
המשיבים:
1. משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר
2. מדינת ישראל

החלטה
 

 

כללי

  1. העותר עצור עד לתום ההליכים המשפטיים במסגרת תפ"ח 54373-12-12, בו מיוחסות לו עבירות רצח, תקיפה ואיומים, והוא מוחזק באגף שמור.

     

  2. העותר מלין על החלטת שב"ס שלא לאשר לו הכנסת קונסולת משחק מסוג "סוני פלייסטיישן 3" (להלן: "SPS 3") לתאו.

     

  3. יצויין, כי החזקת מכשיר "סוני פלייסטיישן 2" הותרה לאסירים המצויים בהפרדה או באגפים השמורים, בכפוף לעמידה בתנאים שנקבעו על ידי מנהל טכנולוגיה וראש חטיבת בטחון. דא עקא, לטענת העותר מדובר במכשירים מ"דור ישן", אשר ישנו קושי במציאת משחקים המתאימים להם ובתיקון המכשיר במקרה של תקלה.

     

  4. לטענת העותר, ניתן "לעקר" את קונסולת המשחק המתקדמת יותר מחיבור לאינטרנט אלחוטי (WI-FI), וכתימוכין לטענתו, צרף לעתירה את מכתבו של מר אמיר אביבי, מהנדס אלקטרוניקה ובעל חברת "איזיבורד", מעבדה התמחה בתחום קונסולות משחק, המתאר כיצד ניתן לבצע "עיקור" זה. מכתב זה לא מתייחס לשאר טענותיו של העותר ביחס לקונסולת "סוני פלייסטיישן 2".

     

  5. המשיבה מתנגדת להכנסת המכשיר, שהינו חפץ אסור בהחזקה בהתאם לתקנה 37 לתקנות בתי הסוהר, התשל"ח-1978 , ואשר אינו נמנה על רשימת החפצים הפרטיים המותרים להחזקה על פי פקודת הנציבות 04.33.00, כדוגמת ספרים, כתבי עת, משחקי חברה, מכשירי טלוויזיה ועוד.

    הטעמים להתנגדות המשיבה נעוצים ביכולותיו הטכנולוגיות של המכשיר, שיכול לשמש מחשב בעל יכולת לאחסון מידע; יכול לתקשר עם התקנים אחרים באמצעות תקשורת אינפרא אדומה או בתקשורת אינטרנט אלחוטית; יכול להפוך להתקן שידור וקליטה באמצעות חיבור מודם סלולארי או להתקן צילום על ידי שימוש בכניסות USB.

     

    מכאן, לטעם המשיבה, טמונה במכשיר מסוכנות טכנולוגית שעיקרה העברת מסרים שליליים ופליליים בתוך הכלא ומחוצה לו, ועלולה להוות סיכון בטחוני אף לגורמי הכלא, וזו עולה לאין שיעור על התועלת שתצמח לאסירים מהחזקת המכשיר, בפרט לאור קיומן של חלופות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ