חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"א 11230-06-16 מקדאד(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'

תאריך פרסום : 26/07/2016 | גרסת הדפסה
עת"א
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לעניינים מנהליים
11230-06-16
20/07/2016
בפני השופט:
יוסף בן-חמו

- נגד -
עותר:
מקדאד מקדאד (אסיר)
משיבים:
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
2. מדינת ישראל

החלטה

בפני עתירת אסיר נגד ההחלטה המינהלית אשר דחתה את בקשתו ליציאה לחופשה מיוחדת, על מנת להשתתף במסיבה וטכס "עקיקה" ("בריתה") לרגל לידת בתו, אשר נולדה ביום 21/05/16.

העותר מבקש להתערב בהחלטה המינהלית ולהורות על הוצאתו לחופשה מיוחדת וקצרה לצורך עריכת טכס "מצומצם", בביתו או בכל מקום אחר, כפי שיורה ביהמ"ש.

העותר הינו אסיר פלילי, המרצה עונש של מאסר עולם לאחר שהורשע בעבירות של רצח וניסיון לרצח. בשנת 2011 נקצב עונשו ל-33 שנות מאסר. מסווג לקטגוריה א', משתייך לארגון פשיעה.

נימוקי הבקשה

עוד בטרם לידת בתו פנה העותר ביום 24/02/16 בבקשה מינהלית לאפשר לו יציאה לחופשה מיוחדת, לקראת הלידה. ואולם בקשתו לא נענתה בטענה, שהבקשה עדיין איננה רלוונטית ומקדימה את זמנה. ביום 22/05/16 יממה לאחר הולדת בתו פנה העותר בשנית, בקשתו נדחתה שוב. על כן, הוגשה העתירה.

המבקש טוען כי עתירות שהגיש בעבר ליציאה לחופשה מיוחדת, האחת בשנת 2013 לרגל נישואיו והשנייה בשנת 2014 לרגל עריכת טכס ברית מילה לבנו, התקבלו, וביהמ"ש הורה על יציאה לחופשה חריגה בתנאים מגבילים ומצמצמים.

העותר טוען כי אין כל הצדקה לסרב הפעם לאשר יציאתו לחופשה מיוחדת, גם אם בתנאים מגבילים. העותר טוען כי התנהגותו בביה"ס הינה ללא רבב. חוו"ד פסיכולוגית עדכנית מצביעה על רמת מסוכנות נמוכה, בשונה מהעבר. גורמי הטיפול וחווה"ד הסוציאלית בשב"ס גם הם סבורים שיש לאפשר לו לצאת לחופשה. לטענת העותר, החלטת המשיב נגועה בחוסר סבירות משום שהיא איננה נותנת את המשקל הראוי לחוו"ד הגורמים המקצועיים, המצויים בקשר ישיר עם העותר וסבורים כי הגיעה העת לאשר את יציאתו לחופשה כחלק בלתי נפרד ואף משלים לתהליך השיקומי המשמעותי שעבר, חווה"ד הסוציאלית מפרטת את התהליך המשמעותי שעבר האסיר המשמש כ-"אסיר תומך", השתלבותו במסגרות הטיפוליות הרבות, הודאתו בביצוע העבירה ומודעותו לנזק שגרם לקורבנות ולבני משפחותיהם. מפקד בית הסוהר מצדד אף הוא בהוצאתו לחופשה.

האסיר איננו מכחיש כי הינו, אמנם, בן ל"משפחת פשע", גדל בסביבה עבריינית ובצע את העבירות בגינן הוא מרצה את עונש המאסר, אך לטענתו אין בכך כדי למנוע ממנו לצאת לחופשה. המסוכנות לה טוען המשיב, הינה מסוכנות ערטילאית כלפי האסיר והמסוכנות ממנו איננה קיימת וככל שישנה כזאת ניתן לאיינה בדרך של קביעת תנאים מקפידים.

בהודעה נוספת שהוגשה לביהמ"ש הודיעה ב"כ העותר כי בכוונת העותר לקיים את האירוע בצימר "איריס הגלבוע" במושב ברק בהשתתפות בני משפחה קרובים סה"כ 15 איש, אותו מקום בו נערך טכס הברית לבנו.

תגובת המשיבה

ועדת אסירי עולם אשר התכנסה ביום 23/05/16 ודנה בבקשה החליטה שלא להמליץ לנציבת שב"ס על יציאתו לחופשה מיוחדת בהתבסס על עמדת משטרת ישראל ועמדת מודיעין שב"ס. הוועדה לא התעלמה מעמדת יתר הגורמים ומהעובדה שהעותר יצא בעבר לחופשה חריגה לרגל לידת בנו, אולם סברה, לאור השתייכותו ומעמדו במשפחת פשע, מידע מודיעיני שהצטבר במהלך תקופת מאסרו כולל מידע מיום 01/16 וכן מעשה רצח שאירע ב-02/15 בו נרצחו שניים המשתייכים למשפחה היריבה למשפחה אליה משתייך העותר, והעדר סולחה, כי נשקפת מהעותר וכלפי העותר מסוכנות אם יצא לחופשה חריגה.

נציגת שב"ס- שהיא המוסמכת על פי פקנ"צ החופשות ועל פי פקודת בתי הסוהר לאשר יציאה לחופשה של אסירי עולם, קיבלה את המלצת ועדת אסירי עולם וקבעה כי "בהתאם למידע עדכני נשקפת מסוכנות ממנו וכלפיו במידה ותאושר חופשה מיוחדת ועל כן לא אוכל לאשר חופשה גם בנסיבות של הולדת הבת".

המשיבה מוסיפה ומציינת כי הרקע לביצוע העבירות שביצע העותר הוא שיוכו ל"כנופיית פשע" וקשריו המשפחתיים עם פעילים אחרים בכנופיית הפשע וכן העובדה שקיים מידע המצביע כי הסכסוך המתמשך בין הכנופיות, שרירים וקיימים ואף הסלימו לאחרונה – מחייבים ראיה רחבה ומשנה זהירות. החלטת המשיב, הנסמכת על עמדת הגורמים המקצועיים הינה החלטה סבירה, במסגרתה נשקלו השיקולים הרלוונטיים השונים ונערך האיזון הראוי. בדיון הועלתה הצעה על ידי בימ"ש להגיע להסכמה לאפשר עריכת הטכס בתוך כותלי הכלא, כפי שמקובל במקרים דומים, אולם העותר דחה את ההצעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ