ע"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
41607-01-11
15/05/2011
|
בפני השופט:
עפרה צ'רניאק
|
- נגד - |
התובע:
אתי עתיר
|
הנתבע:
1. לאומי קארד אשראים בע"מ 2. היועץ המשפטי לממשלה
|
פסק-דין |
פסק דין
ערעור על החלטת כב' הרשמת של בית משפט זה הגב' נחליאלי חיאט, אשר דחתה את עתירת המערערת לפטור מאגרה ומערבון על בר"ע שהגישה בהתייחס למינוי כונס נכסים למכירת דירתה.
מתברר כי כאשר הרשמת של הוצל"פ קבעה את כינוס הנכסים ואת מכירת הדירה היא לא הזמינה את החייבת לדיון ונראה על פני הדברים כי גם לא נתנה את דעתה לשאלת המידתיות (מכירת דירה כנגד חוב של 53,000 ₪) ועוד.
לפיכך לא הייתי ממהרת וקובעת שאין למערערת סיכוי טוב בבר"ע.
אף נראה על פני הדברים ולו רק מפני דברי המשיב 1 על חקירת יכולת לה נזקק לצורך בדיקת יכולותיה הכלכליות של המערערת, כי מקורותיה הכלכלים של המערערת הם נמוכים ביותר באשר היא מתקיימת מהבטחת הכנסה ומניקיון חדר המדרגות.
המערערת לא זומנה לדיון בבקשה לפטור מאגרה, לא נחקרה על יכולותיה הכלכליות ולאחר שאני התרשמתי כי יש סיכוי לבר"ע וכי יכולותיה הכלכליות כאמור נמוכות ביותר ואף הופטרה בעבר מתשלום אגרה, אני פוטרת את המערערת מתשלום האגרה והערבון בתיק זה.
החלטה נשוא הערעור מבוטלת.
אני מציעה למערערת לבוא בדברים עם הבנק כדי להגיע להבנה איך בכוונתה לשלם את החוב ויבוא שלום על ישראל.
ניתנה והודעה היום י"א אייר תשע"א, 15/05/2011 במעמד הנוכחים.
עפרה צ'רניאק, שופטת
הוקלד על ידי: סיגלית אליהו
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת