חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עש"א 56710-03-16 לוקי בניה ופיתוח בע"מ נ' צוותא חברה לשכון ובניה בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 10/10/2016 | גרסת הדפסה
עש"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
56710-03-16
06/10/2016
בפני השופט:
משה סובל-שלום ת"א

- נגד -
מערערת:
לוקי בניה ופיתוח בע"מ
משיבה:
1. צוותא חברה לשכון ובניה בע"מ
2. אבירד אחזקות (1998) בע"מ
3. ד.ש.ד. השקעות בע"מ
4. יעקב פריצקר ושות חברה לבנין חיפה בעמ

החלטה

 

  1. בפני בקשה של המשיבה 4 להוספת ראיה חדשה לאחר הגשת עיקרי הטיעון וסיכום הטענות מטעמה.

     

  2. הראיה החדשה אשר משיבה 4 מבקשת לצרף לעיקרי הטיעון הינה פס"ד בתיק שהתנהל בין הצדדים בביהמ"ש השלום בחיפה בערעור שהגישה המערערת על החלטת רשם ההוצאה לפועל.

     

  3. הבסיס הנורמטיבי לצירוף ראיה בשלב הערעור קבוע בתקנה 457 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות") להלן;

    "457. ראיות נוספות בערעור-

     (א) בעלי הדין בערעור אינם זכאים להביא ראיות נוספות, בין בכתב ובין בעל פה, לפני בית המשפט שלערעור, ואולם אם בית המשפט שבערכאה קודמת סירב לקבל ראיות שצריך היה לקבלן, או אם בית המשפט שלערעור סבור שכדי לאפשר לו מתן פסק דין, או מכל סיבה חשובה אחרת, דרושה הצגת מסמך או חקירת עד, רשאי בית המשפט שלערעור להתיר הבאת הראיות הנוספות.

    (ב) התיר בית המשפט שלערעור הבאת ראיות נוספות, ירשום את הטעמים לכך ויפרש את הענינים שבהם יש לצמצם את הראיות."

  4. זאת ועוד, הלכה פסוקה היא שבערעור המוגש בהליכי הוצל"פ, הגישה מרוככת לעניין הגשת ראיה חדשה ובעניין זה נקבע מודל "הערכאה הכפולה" וזאת בניגוד למדיניות שבתקנות, אשר שם מוגבל היקף ההתערבות של ערכאת הערעור בפסק דינה של הערכאה הראשונה . בערעור על החלטת רשם ההוצל"פ יחול הכלל של "הערכאה הכפולה" באופן המאפשר לבעלי הדין להציג מחדש את ראיותיהם ואף להביא ראיות חדשות בפני ערכאת הערעור.

     

  5. ראה בעניין זה, בספרו של המלומד בר אופיר, 'הוצאה לפועל הליכים והלכות', מהדורה שביעית עדכון מס' 11 (2016) נאמר בסוגיה זו;

    "ראיות חדשות בערעור – בערעורי הוצאה לפועל לא קיימת כל הגבלה על הבאתן של ראיות חדשות בערעור, ואין צורך להוכיח שנבצר מבעלי הדין להביא ראיות בפני הרשם. הדיון שנערך בפני ערכאת הערעור הוא שמיעה מחדש במובן הרחב ביותר, וערכאה זו יכולה לאשר את הצו או ההחלטה שמערערים עליהם, לבטלם או לשנותם כראות עיניה...ערעור המוגש לפי חוק הוצל"פ נבדל מערעור המתברר על פי תקנות סד"א בכך שהוא איננו מוגבל לטיעונים משפטיים בלבד, וניתן לקיים בגדרו בירור עובדתי מחודש... ניכרת בפסיקה גישה מרוככת יותר בנוגע לאפשרות העלאתן של טענות משפטיות חדשות במסגרת הערעור. ועם זאת, אין לומר שכל טענה משפטית שמועלית לראשונה בערכאת הערעור תישמע ותידון לגופה. רק טענות משפטיות שנובעות מהתשתית העובדתית שנקבעה בערכאה הדיונית, ומצויות במסגרת עילת התביעה וכתבי בית הדין, עשויות להישמע בערכאת הערעור. ומנגד, ערכאת הערעור לא תידרש, ככלל,

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ