עש"א
בית משפט השלום אשדוד
|
3391-06-14
26/08/2014
|
בפני הרשמת:
טלמור פרס
|
- נגד - |
מבקשים:
אביעד קהא
|
משיבים:
1. סגנון הכרך בע"מ 2. היועץ המשפטי לממשלה
|
החלטה |
1.לפני בקשת התובע לפוטרו מתשלום אגרת משפט.
בקשת המבקש מוגשת במסגרת ערעור על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל בתיק 25-02576-03-02, הדוחה בקשתו בטענת פרעתי, בהתאם להוראות סעיף 19(א) לחוק ההוצאה לפועל.
טענות המבקש
2.טענות המבקש בתמצית הינן כי אין ביכולתו לשאת בתשלום האגרה. על פי תצהיר המבקש, עו"ד במקצועו, הכנסתו הממוצעת הינה 2,600 ₪ בחודש, בבעלותו דירה עליה רובצת משכנתא ו- 25% מזכויות בדירת הוריו המנוחים בעניינן מתנהל הליך משפטי בינו לבין אחיו, במסגרתו עתר למינוי כונס נכסים למכירת הדירה.
על פי הצהרת המבקש, אין לו חסכונות, כרטיסי אשראי, פיקדונות, ניירות ערך וקופות גמל.
בתצהירו המשלים הוסיף המבקש כי זוגתו לשעבר ואם ילדיו מתגוררת לסירוגין בביתו, כי הוא מכלכל לבדו את ילדיו בדוחק ופנייתו אליה לשם המצאת תלושי שכר ותדפיסי חשבונות בנק, סורבה.
המבקש הוסיף כי הוצאותיו בגין כלכלה הינן 2,600 ₪ בחודש, ולאלה מתווספות הוצאות בגין חשמל, ארנונה ומים.
לטענתו יש לו חובות נוספים בהוצאה לפועל, ניסיונותיו לגבות כספים לתשלום האגרה מחברים וקרובים לא צלחו ואין באפשרותו ליטול הלוואה מהבנק בשל היותו מוגבל בבנק ישראל.
3.לבקשת המבקש צורפו הצהרת עוסק למע"מ לחודשים מרץ-אפריל 2014 בסך של 520.10 ₪, רשימת תיקים בהוצאה לפועל ולפיה מסתכמים חובותיו בכ- 508,000 ₪, אישור בנק הדואר בדבר הטלת עיקול על חשבונו, מכתב מבנק לאומי ולפיו יתרת המשכנתא על בית המבקש הינה 51,830 ₪ ומכתב הדוחה בקשתו להקפאת תשלומי המשכנתא.
אשר לסיכויי הערעור טוען המבקש כי החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל ולפיה נדחתה בקשתו בטענת "פרעתי" ניתנה ללא מתן אפשרות תגובה למשיבה. לטענתו, פתחה המשיבה את תיק ההוצל"פ כנגדו, כערב לשטר, בניגוד להוראות הדין ובטרם פעלה לגביית החוב נגד החייבת העיקרית ועוד טרם מוצו ההליכים בהתאם לחוק הערבות.
לאור האמור, סבור המבקש כי סיכויי הערעור גבוהים מאוד וכי טעה רשם ההוצאה לפועל עת שדחה הבקשה ללא קבלת תגובת המשיבה.