כללי –
בפני ערעורה של חב' א.ג.ת.ד שיווק והפצה 2006 בע"מ, היא הזוכה בתיק הוצל"פ מס' 532779-11-15 (להלן: "המערערת"), על החלטתה של כב' רשמת ההוצל"פ המחוזית, גב' מרים סגל, מיום 1.6.2016 במסגרתה נדחתה בקשתה לחייב את צד שלישי, מר בוריס צייטלין (להלן: "המשיב" ו/או "צד ג'") לתשלום חוב פסוק של החייב מכוח סע' 48 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז–1967 (להלן: "החוק").
מר טנטון יאיר (להלן: "החייב") מכר את עסקו לממכר משקאות חריפים למשיב בתאריך 3.12.2015 תמורת סך של 80 א' ₪ עבור מוניטין וסך 209 א' ₪ עבור סחורה. התמורה שולמה בחלקה במזומן 149.6 א' ₪ ובחלקה ב- 47 המחאות סחירות 139.4 א' ₪, אשר ניתנו לתקופה של שנה והוסבו לצדדי ג' שונים .
בתאריך 3.1.2016 הוטלו אצל המשיב 3 צווי עיקול צד ג' על נכסי החייב בסך כולל של 507,520.68 ₪, אשר הומצאו לו בתאריך 28.1.2016 . העיקולים הוטלו הן על המשיב והן על מרתף המשקאות בע"מ - עסקו של המשיב, בהתאם לסעיפים 44, 45 ג' לחוק.
המשיב זומן לחקירת יכולת במשרדי ההוצל"פ, בנוכחות ב"כ הזוכה, מכוח סעיף 46א' לחוק. תוכן החקירה פורט בפרוטוקול הדיון מיום 30.5.2016 .
עיקרי טענות המערערת -
החייב אחראי לכשל תמורה מול המערערת ולכן זו האחרונה פנתה למשיב, לשם קבלת כספי החייב המצויים בידו לטענתה, זאת באמצעות צווי העיקול, שהוטלו בראשית חודש ינואר 2016 באמצעות ראש ההוצל"פ על הכספים.
המערערת מסתמכת על פס"ד ע"א 533/87 ארגון הפועל בע"מ נ' משה וולך, בו נקבעה בעליון הלכת קדימות העיקול הגוברת על החובה לכבד שיק, לדבריה.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.