חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עשמאוי נ' מדינת ישראל משרד הרישוי

תאריך פרסום : 09/02/2012 | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום חדרה
49185-11-11
05/02/2012
בפני השופט:
נאסר ג'השאן

- נגד -
התובע:
מחמוד עשמאוי
הנתבע:
מדינת ישראל משרד הרישוי
פסק-דין

פסק דין

1.בפניי בקשה לסילוקה על הסף של התובענה שהגיש בבקשה (והמבקש בתובענה העיקרית (להלן : "המבקש")), וזאת מחוסר סמכות עניינית.

2.המבקש הגיש בקשה על דרך המרצת פתיחה למתן פסק דין הצהרתי, לפיו "כל הפסילות בעניינו של המבקש הסתיימו....כי הוא עבר מבחן עיוני (תיאוריה)... כי הוא עבר מבחן מעשי... ולהורות למשיבה להנפיק למבקש רישיון נהיגה".

3.בבקשתו, טוען המבקש, כי נפסל מלהחזיק או מלקבל רישיון נהיגה ע"י בית המשפט לתעבורה בחדרה, כי הוא ריצה את כל עונשי הפסילה, עבר מבחן עיוני ומבחן מעשי (ביום 18.2.11) לאחר שעמד בכל התנאים אשר הציב משרד הרישוי – התבקש ע"י משרד הרישוי לעבור מבחנים נוספים מחדש.

4.המשיבה הגישה בקשה לסילוק התובענה על הסף. לטענתה, ההחלטה המבוקש ביטולה, ניתנה עפ"י סעיף 66 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] תשכ"א – 1961 ולפיכך בית המשפט המוסמך לבטל ההחלטה הוא בית המשפט לעניינים מינהליים, זאת לפי הוראות סעיף 5 (1) לחוק בתי המשפט לעניינים מינהליים התש"ס – 2000, יחד עם הוראות פרט 14 (א) לתוספת הראשונה, אשר קובעים כי בית המשפט לעניינים מינהליים ידון ב"החלטה של רשות לפי פקודת התעבורה, לרבות החלטה בענייני רישוי ובטיחות של נהגים".

5.בתגובת המבקש, מפנה הוא לסעיף 75 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד – 1984 (להלן : "חוק בתי המשפט") המקנה, לשיטתו, סמכות עניינית לבית המשפט השלום לדון בסעדים ההצהרתיים המבוקשים.

6.עיינתי בטענות המבקש ובטענות המשיבה, ומצאתי כי הדין עם המשיבה.

7.הוראות סעיף 75 לחוק בתי המשפט אינה נוגעת לסמכותו העניינית של בית המשפט. סמכותו העניינית של בית המשפט השלום נקבעת עפ"י הוראות סעיף 51 לחוק בתי המשפט, כאשר סמכותו זו של בית המשפט השלום נקבעת עפ"י מבחן הסעד.

8.הסעד שבפניי אינו בסמכות בית המשפט השלום. עסקינן בתקיפת החלטה של משרד הרישוי ובית המשפט השלום אינו המוסמך לדון בתקיפת מעשים מינהליים.

9.הבקשה על דרך המרצת פתיחה נמחקת בזאת, מבלי שהדבר ימנע מן המבקש לשוב ולעתור בפני הערכאה המוסמכת.

10.המבקש יישא בהוצאות המשיבה בסך 750 ₪ (כולל מע"מ).

ניתן היום, י"ב שבט תשע"ב, 05 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ