חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עציוני אריה ואח' נ' המגן חברה לביטוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 18/10/2010 | גרסת הדפסה
ק"ג
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
2146-07
11/10/2010
בפני השופט:
חנה בן יוסף

- נגד -
התובע:
1. עציוני אריה
2. סלע איתן

הנתבע:
1. המגן חברה לביטוח בע"מ
2. מגדל חברה לביטוח בע"מ
3. חברת כ ים ניר שירותי תעופה בע"מ

פסק-דין

פסק דין

רקע כללי:

לפנינו תביעה שהגישו מר אריה עציוני (להלן "עציוני") ומר אילן סלע (להלן "סלע"), כנגד הנתבעת 1- המגן חברה לביטוח בע"מ והנתבעת 2- מגדל חברה לביטוח בע"מ. לאחר מועד הגשת התביעה מוזגו עסקיה של הנתבעת 1 אל הנתבעת 2, משכך יכונו הנתבעות 1 ו-2 בפסק דין זה "מגדל". כמו כן הוגשה התביעה כנגד הנתבעת 3- כים-ניר שירותי תעופה בע"מ והנתבעת 4- כים-ניר ניהול שירותי תעופה בע"מ (שתיהן יקראו להלן "כים-ניר").

כים- ניר הינה חברה העוסקת בעצמה ובאמצעות חברות מוחזקות במתן שירותי טיס מגוונים. כים-ניר פעלה בשוק החקלאות במסגרת שרותי ריסוס אווירי. כים- ניר הייתה מעסיקתם של התובעים.

מגדל הינה חברת ביטוח אשר ניהלה ומנהלת את פוליסות ביטוחי המנהלים בהן בוטחו התובעים.

התובעים טייסים במקצועם, הועסקו בתפקידים בכירים בכים-ניר עד לסיום העסקתם עציוני ביום 23.1.06 וסלע ביום 20.2.06. התובעים בוטחו אצל מגדל באמצעות פוליסות שכללו נספח העברת בעלות אוטומטית. עם סיום עבודתם, ביקשו התובעים להעביר לרשותם ולבעלותם את הפוליסות, אולם בהתאם להודעת כים-ניר אשר נשלחה למגדל, אין התובעים זכאים לפיצויי פיטורים עקב נסיבות הפסקת העסקתם וכן אינם זכאים לחלק הפרשות המעביד בכספי התגמולים. נוכח עמדה זו של כים ניר, הודיעה מגדל לתובעים ביום 23.10.06, כי לאור חילוקי הדעות ישוחררו הכספים שבפוליסות בהסכמה בין הצדדים או על פי פסק דין חלוט.

בעקבות האמור, הגישו התובעים ביום 4.1.07 תביעה בדרך של המרצת פתיחה כנגד מגדל על מנת שבית הדין יורה למגדל לשחרר את הכספים והזכויות בפוליסות לידי התובעים. במסגרת השלב המקדמי של המרצת הפתיחה, ביקשה מגדל לצרף את כים ניר כנתבע נוסף. בהחלטת כב' הרשמת וייסמן מיום 26.6.07, צורפה כים ניר להליך. התובעים ערערו על החלטה זו. ערעורם נדחה בפסק דין שניתן על ידי כב' השופט טננבוים ביום 13.11.07.

בתביעה דנן מתבקש בית הדין ליתן פסק דין הצהרתי על פיו, התובעים הינם הבעלים של כל הפוליסות וכן ליתן צו עשה אשר יחייב את מגדל לבצע את כל הפעולות הדרושות לצורך העברת הבעלות בפוליסות לידי התובעים. כמו כן מתבקש בית הדין לפסוק פיצויי הלנה בגין הסכומים הצבורים לזכות התובעים בפוליסות, לפסוק תשלום ריבית מיוחדת על פי סעיף 28א לחוק חוזה ביטוח וכן לפסוק פיצוי בגין הפרת חובת תום לב וגרימת עוגמת נפש בסך 150,000 ₪ לכל אחד מהתובעים. (רכיבי פיצויי ההלנה והפיצוי בגין עגמת נפש נזנחו בסיכומי התובעים).

כים ניר הגישה כתב תביעה שכנגד במסגרתו תבעה השבת העלות שנשאה בגין עבודת הנתבעים בשנת עבודתם האחרונה, בהפחתת שכר השווה לשכר הממוצע במשק, וכן השבת סכומים שנלקחו שלא כדין מכים ניר. סה"כ סכום התביעה שכנגד הועמד על סך 1,106,384 ₪.

מטעם התובעים העידו התובעים בעצמם ומר אילן פרץ- מנכ"ל מושבי הנגב חברה לפיתוח בע"מ החל משנת 1999.

מטעם מגדל העידו הגב' אפרת זעירא- ראש חוליה בתחום ביטוח חיים במרחב מרכז במגדל והגב' ז'קלין גבאי- ראש צוות במחלקת ביטוח חיים במגדל.

מטעם כים-ניר העידו:

מר דב פלג- שותף בהקמת כים ניר ועובד בה למן יומה הראשון. כיהן כראש מבצעים וכדירקטור בכים ניר. מכהן כיום כטייס וכמדריך מסוקים ראשי בכים ניר.

מר דוד שביט- מכהן משנת 1991 כטייס ראשי בכים ניר, אחראי על נושא בטיחות הטיסה ואחראי על כלל הטייסים בכים ניר.

מר אבירם אזערי- חוקר פרטי בעל משרד חקירות "אבירם-נץ ייעוץ ומבצעים".

מר ניסים בן עזרא- שותף בהקמת כים ניר ועבד בה למן יומה הראשון. שימש כטייס וכאחראי בפועל על משאבי- האנוש בכים ניר. שימש כאחראי על הכנת המשכורות של העובדים בכים ניר. כיום, לאחר גיל 65, עובד בחוזה שעתי כ"טייס לפי קריאה" וממשיך לטפל במשכורות העובדים בכים ניר.

מר איתן שטרקמן- כיהן כמנכ"ל כים ניר מיום 24.11.05 עד 15.4.08.

תמצית טענות התובעים בכתב התביעה המתוקן:

ביום 15.3.02 הועברה השליטה בכים- ניר לשותפות ס.ק.ל תעופה ומר מישה קרקובסקי מונה למנכ"ל כים-ניר. עם כניסתו לתפקיד, הודיע מר קרקובסקי לסלע, ששימש באותה עת כמנהל הכספים של כים-ניר, כי הוא לוקח על עצמו את הטיפול במשכורות הבכירים בכים-ניר. נטילת סמכות זו מסלע הייתה אחת מן הפעולות שאילצו את התובעים להתפטר מעבודתם.

במהלך השנים 2004-2005 גררה התנהלות כים-ניר חקירה רחבה של הרשות לניירות ערך שבמסגרתה נחקרו גם התובעים במשרדי הרשות לניירות ערך. התדרדרות זו של כים- ניר היא שהביאה את התובעים להתפטר מעבודתם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ