החלטה
1.זוהי התנגדות לתביעה על סכום קצוב ובה טען המבקש שהינו עו"ד במקצועו שהוא התכוון ללמוד פסיכולוגיה אצל התובעת שהינה מכללת עמק יזרעאל כפי ששמה מעיד עליה.
לטענת המבקש היה עליו לשלם למשיבה עם תחילת לימודיו סך של 2,750 ₪ עבור סמסטר הראשון וסך של 2,695 ₪ עבור הסמסטר השני, כי עם תחילת הלימודים הוא שילם למשיבה את התשלום הראשון, אלא שעם פתיחת שנת הלימודים פרץ מבצע עופרת יצוקה והוא גויס לשירות מילואים.
כתוצאה מגיוסו של המבקש לצה"ל, הוא הפסיד חלק נכבד מהסמסטר הראשון ואז הוא יצר קשר עם המשיבה ושאל כיצד עליו לנהוג, אף הוא הביא מכתב ברוח זו, אלא לנוכח המצב שבו הוא היה שרוי בעת השירות, כנראה שהמכתב לא הגיע ליעדו. הוא ביקש אחרי סיום המבצע לחזור ללימודים , אלא שהמשיבה דחתה בקשה זו בטענה כי הוא לא עמד במטלות הנדרשות כדי לגשת למבחני הסמסטר.
על כן טוען המבקש כי נכשלה התמורה עבור הסמסטר השני ולכן הוא לא חייב לשלם ויש לתת לו את יומו על ידי מתן רשות להתגונן.
2.הצדדים זומנו בפני לשמיעת ההתנגדות, המבקש אישר שהוא הצטרף ללימודים דרך האינטרנט וכי הוא חתם חתימה דיגיטלית דרך האינטרנט. תשובותיו הוא משייך את התשלום של 2,750 ₪ לסמסטר א' והוא נשאל מאיפה הוא שואב תשובה זו שהרי לא הוסכם שהסך של 2,750 ₪ יהיו על חשבון סמסטר א', אלא כמחצית משכר הלימודים שהיה אמור לשלמם בשני שיעורים.
על כן הוא נשאל: איפה כתוב שזה סמסטר א', ראה עמוד 2 , שורה 5, התשובה הייתה כדלקמן: "הסכום הוא 4,675 ₪ השכר הכולל, בתוך זה שילמתי במעמד הרישום מחצית מסמסטר א'. בתחילת סמסטר ב' הייתי צריך לשלם מחצית נוספת עבור סמסטר ב'.
הוא נשאל: "הראה לי מסמך שלפיו אתה מסיק שזה סמסטר א', וזה סמסטר ב'. התשובה הייתה: אני לא צריך להוכיח שום דבר, נטל ההוכחה עליך, אם אתה סבור אחרת תוכיח ונדבר אחרת, ראה שורות 6-9, עמוד 2 לפרוטוקול.
3.שני הצדדים סיכמו את טענותיהם בפני וכל אחד דבק את גרסתו, לאחר שעיינתי בתיק ובדברי שני הצדדים בפני, הגעתי למסקנה שהשאלה אם התשלום ששילם המבקש הינו מחצית שכר הלימוד או שמה הינו עבור סמסטר א' בלבד, הינה שאלה שיש ללבן במהלך הדיון בתביעה עצמה.
אלא שמחמת חוסר פירוט של המבקש בתצהירו לעניין שיוך התשלום והעובדה שעבר כמעט שלושת רבעי סמסטר ראשון, כאשר התחילה המלחמה, אני קובע שהגנתו של המבקש דחוקה היא ועל כן אני קובע כי למבקש-הנתבע, תינתן רשות להתגונן כנגד התביעה, אם וכאשר יפקיד עירבון על סך של 1,500 ₪ וזאת בתוך 45 יום ממועד קבלתו העתק החלטה זו, כאשר ימי הפגרה לעניין זה יחשבו לימים רגילים.
לאחר שהנתבע יפקיד את העירבון, המזכירות תפתח תיק של סדר דין מהיר בהתאם והצדדים יתאימו את כתבי טענותיהם לסדר דין מהיר.
היה והעירבון לא יופקד ההתנגדות תידחה מאליה וההליכים בתיק ההוצל"פ ימשכו כסדרם ואף יתווסף לחוב הפסוק בתיק ההוצל"פ, סכום הוצאות הליך זה בסך של 1,000 ₪.
המזכירות תשלח העתק החלטה זו לשני הצדדים.
ניתנה היום, ט"ו תמוז תשע"א, 17 יולי 2011, בהעדר הצדדים.