אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עמותת מכבי ראשל"צ תשלם לשחקן הכדורסל ג'ו דאוסן פיצויי פיטורים

עמותת מכבי ראשל"צ תשלם לשחקן הכדורסל ג'ו דאוסן פיצויי פיטורים

תאריך פרסום : 10/08/2008 | גרסת הדפסה

ע"ב
בית דין אזורי לעבודה ת"א - יפו
5987-05
07/08/2008
בפני השופט:
אהובה עציון

- נגד -
התובע:
ג'ו דאוסן
עו"ד אבישר איציק
הנתבע:
עמותת מכבי ראשון לציון - כדורסל
עו"ד ויטמן דני
פסק-דין

לפנינו תביעתו של גו' דאוסן (להלן: "התובע") ששיחק בעמותת מכבי ראשון לציון (להלן: "הנתבעת" וגם "העמותה") שלוש עונות ותובע ממנה כעת פיצויי פיטורים.

העובדות הרלבנטיות וטענות הצדדים

1.      1.      התובע, שחקן כדורסל, עבד בנתבעת החל מאוגוסט 1998 ועד יוני 2001 במשך שלוש עונות. התובע והנתבעת חתמו על הסכמי העסקה 1472, 1868, 1692.

2.      2.      הנתבעת הינה עמותה רשומה כדין המנהלת קבוצת כדורסל בוגרים בליגת העל.

3.      3.      שכרו האחרון של התובע היה 377,600 ש"ח ברוטו לעונה.

4.      4.      עד למרץ 2001, כשלושה חודשים לפני תום הסכם העסקה בין הצדדים לתקופה קצובה, והן בתום עונת הכדורסל של 2000/2001 לא הציעה הנתבעת לתובע לחדש את החוזה. לפיכך לטענת התובע הוא זכאי לפיצויי פיטורים בסך 94,400 ש"ח (שלוש עונות במכפלת משכורת חודשית).

5.      5.      בהסכם הראשון שנחתם בין הצדדים, 1472, נוספה פיסקה בכתב יד אחרי סעיף 10 ח' - הוראות משלימות - שזו לשונה:

"ביטוח מנהלים - הקבוצה תערוך לשחקן פוליסת ביטוח מנהלים שהשחקן יהיה המבוטח והמוטב על פיה עבור שכר הבסיס בכל עונה תפריש הקבוצה מידי חודש מתחילת ההתקשרות ועד לסיומה סך של 8% ותעבירו לפוליסה. בנוסף תעביר הקבוצה על חשבונה סך של 13.3.% מהשכר הבסיס לפוליסה. בתום  תקופת ההתקשרות תועבר הפוליסה לבעלות השחקן. לפי דרישת השחקן תלווה לו הקבוצה מידי חודש סך של 7,118 ש"ח צמודים לדולר. החזר ההלוואה יתבצע מתוך הפוליסה ולא מכל מקום אחר".

6.      6.      התובע מבקש מביה"ד לראות בהלוואה זו, שאין חולק כי סכומיה הועברו לידיו כחלק משכר עבודתו וכמעין "סידור מיסוי" של הנתבעת שנועד לצרכיה, והנתבעת מבקשת להכיר בסכומים אלו שלא הוחזרו לידיה כהלוואה ממש, אשר יש לקזז מכל סכום שייפסק לטובת התובע.

7.      7.      לטענת הנתבעת התוספת שנכתבה לעניין ההלוואה בהסכם, כאשר התובע היה מיוצג באמצעות עו"ד, נכתבה ע"י עורך דינו. בטופס "אישור היתרה" עליו חותם שחקן בתום עונה לא ציין התובע שיש חוב כלפיו, ואילו חשב כי מגיעים לו פיצויי פיטורים, הרי שהיה צריך לציין זאת בדו"ח.

8.      8.      לטענת התובע, הסעיף שהוסף בכתב יד היה במסגרת התחייבותה של הנתבעת לבטח את התובע בביטוח מנהלים ולהעביר לפוליסה הנ"ל את חלק המעביד. התובעת מעולם לא ערכה לו ביטוח מנהלים וה"הלוואה" שניתנה לו הייתה תרגיל חשבונאי בלתי נפרד מהשכר שלו, שנעשתה ביוזמת הנתבעת כדי לחסוך בעלויות מעביד.

9.      9.      לגבי זכאותו העקרונית של התובע לפיצויי פיטורין, הרי שמאחר ומדובר בהסכם לתקופה קצובה, וכאשר לא הוכח בפנינו כי העמותה הציעה לתובע לחדש את החוזה, אין כל רלבנטיות לרצונו / אי רצונו של התובע להשתחרר אף הוא מההסכם, ועל פי סעיף 9 לחוק פיצויי פיטורים מדובר בפיטורים המזכים בפיצויים.

10.  10.  וכך קובע הסעיף:

"אי-חידוש חוזה עבודה

9.    (א)   היה עובד מועבד על פי חוזה לתקופה קצובה והגיעה התקופה לקצה, רואים אותו לענין חוק זה כאילו פוטר, זולת אם הציע לו המעביד לחדש את החוזה; סירב העובד לחדש את החוזה - רואים אותו, לענין חוק זה, כאילו התפטר...

11.  11.  טענתה של הנתבעת לפיה הועסק התובע למשימה מוגדרת ומשהושלמה תם החוזה ולפיכך אין הוא זכאי לפיצויים, לא הוכחה כלל ועיקר. בנוסף נציין כי אין לקבל את הטענה לפיה שכרו של התובע כלל בתוכו את פיצויי הפיטורים שכן לא הוצג בפנינו אישור הממונה על יחסי עבודה להיות שכרו של התובע שכר הכולל פיצויי פיטורים.

משכך, ובהתאם למצב המשפטי הנוהג זכאי התובע לפיצויי הפיטורים.

12.  12.  אלא, שהנתבעת טוענת כי במשך תקופת העסקתו קיבל ממנה התובע הלוואות בסך של 93,911 ש"ח, ועל כן לא רק שהוא אינו זכאי לפיצויים פיטורים. ההיפך הוא הנכון. הוא זה שחב לה כספים בשל הלוואות שלא הוחזרו.

לאחר שקראנו את טיעוני הצדדים, שמענו את עדויותהם ועיינו בסיכומיהם הגענו לכלל מסקנה לפיה על הנתבעת לשלם לתובע פיצויי פיטורים כיוון שלא הוכח בפנינו כי הסכומים שהועברו לתובע היו בגדר הלוואה ולא על חשבון שכר עבודה. להכרעתנו זו הגענו מהשיקולים הבאים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ