החלטה
החלטה זו יש לקרוא, כחלק בלתי נפרד מההחלטה שניתנה על ידי הבוקר, באולם בית-המשפט.
סבורני, כי בסמכותי הטבועה, לדון בבקשה לצירוף צד ג' מחדש, בהתחשב בטיעוני הצדדים, כפי שנמסרו לפרוטוקול היום ואין לראות את נציג התובעת ככבול בהסכמתו המקורית שלא להתנגד לבקשה.
כיום, כאמור, מתנגד ב"כ התובעת למתן רשות למשלוח הודעת צד ג', במסגרת התיק בו ניתנה הרשות להגן, בהסכמה והתצהיר הוגדר ככתב הגנה.
לטענת הנתבעת, יש לאפשר לה משלוח הודעת צד ג' לעו"ד שלמה וקנין, כמי שייצג אותה בעסקת רכישת הנכס מ-"ר.מ.ט" והשכרתו לה וששימש באותה תקופה כבא כוחה וכיועצה המשפטי.
לטענת הנתבעת, היה זה מתפקידו של עו"ד שלמה וקנין לצפות את המחדל, שבאי רישומה של "ר.מ.ט" כמחזיקה, החל מיום 01.01.09 ולכן, זכאית הנתבעת להשתתפות או לשיפוי ממנו, בגין כל סעד שייפסק נגדה בתובענה. לבקשת ב"כ הנתבעת, אתעלם מיתר נימוקיו ובקשותיו בסעיף 14(ב) לבקשתו.
בדבריו לפרוטוקול, טען ב"כ הנתבעת, כי אם לא יתאפשר צירופו של עו"ד שלמה וקנין כנתבע בהודעת צד ג', תיפגע האפשרות להסדר פשרה או שאם יתקיים הסדר פשרה, תיפגע זכותו לשיפוי כספי כנגד עו"ד שלמה וקנין. מנגד, טען ב"כ התובעת, כי משלוח הודעת צד ג', על-מנת לנהל תביעת רשלנות של הנתבעת, כלפי מי שאמור היה לייצג אותה תביא לסיבוך העניין ולכן, אין זה מוצדק להתיר משלוח של הודעת צד ג' בנסיבות אלה.
כעיקרון, נועדה הודעת צד ג' לקשור את הצד השלישי בהכרעה שתיפול במשפט בין התובע לנתבע ולא יוכל לחלוק עליה ובשנית, כי הפלוגתא בין הנתבע ובין הצד השלישי תבוא על פתרונה תוך כדי הדיון בין התובע לנתבע. בכל הליך שבו הוגש כתב הגנה מותר משלוח הודעת צד ג', עם זאת, אין ספק, כי הדיון בהודעת צד ג' הנדונה יתנהל במישור שונה לחלוטין מהדיון האמור להתנהל בין התובעת לנתבעת ואין ביניהן נקודות השקה. לכן, אני מסכימה עם עמדת ב"כ התובע, לפיה יכביד הדיון המשותף ויסרבל מאוד את הדיון בכללותו. לפיכך, מצאתי דרך ביניים, לפיה תותר משלוח הודעת צד ג' לעו"ד שלמה וקנין ואולם, הדיון בהודעת צד ג' יתנהל בנפרד, רק לאחר סיום הדיון בתביעה העיקרית ומתן פסק-דין בה. בירור הודעת צד ג' יושהה, אם כן, עד לאחר ההכרעה בתביעה העיקרית, וזאת בתוקף סמכותי לפי תקנה 222 לתקנות סדר הדין האזרחי.
אשר על כן, מסירת הודעת צד ג' תבוצע, עד ליום 20.02.12 במסירה אישית.
כתב ההגנה יוגש עד ליום 20.03.12.
לאחר הגשת כתב ההגנה, יושהו ההליכים בהודעת צד ג'.
במקביל, יימשך בירורה של התביעה העיקרית, לפי תכנית העבודה כמפורט להלן:
ניתן בזאת צו לגילוי ועיון הדדי במסמכים. ביצוע הצו יושלם עד ליום 15.03.12.
אני מורה על הגשת תיק מוצגים משותף, בו יאוגדו כל המסמכים עליהם יבקשו הצדדים להסתמך במהלך המשפט. הגשת תיק המוצגים המשותף משמעותה:
עריכה משותפת של כל המסמכים שבדעת מי מהצדדים להשתמש בהם במהלך המשפט, כולל נספחים שצורפו לכתבי הטענות, בסדר כרונולוגי, היינו, לפי התאריכים הנקובים בהם.
אין לצרף לתיק המוצגים עותקים של כתבי טענות או בקשות כלשהם אשר הוגשו בתיק עצמו, וכן אין לצרף תצהירי גילוי מסמכים.
המסמכים יאוגדו בתיק מוצגים אחד ויופרדו בחוצצים קשיחים.
אין לאגד יותר ממסמך אחד לכל חוצץ.
הצירוף המשותף של המסמכים אינו בבחינת הודאה בקבילות/מהימנות/רלוונטיות של המסמך או הסכמה להן, אלא נועד לצורכי יעילות בלבד.
על באי כוח הצדדים לשתף פעולה ביניהם בעריכת תיק המוצגים.