מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עירית רמלה ואח' נ' פדה ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עירית רמלה ואח' נ' פדה ואח'

תאריך פרסום : 19/11/2013 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום רמלה
1540-02-13
12/11/2013
בפני השופט:
זכריה ימיני

- נגד -
התובע:
1. פדה עאישה
2. פדה דאוד חמד

הנתבע:
1. עיריית רמלה
2. מועצה דתית רמלה

החלטה

המשיבות הגישו תביעה בסדר דין מקוצר לסילוק ידיהם של המשיבים מהמקרקעין הידועים כגוש 4357 חלקה 73. המבקשים הגישו בקשה לדחייה על הסף ולחלופין בקשת רשות להתגונן. החלטה זו מתייחסת לבקשה למתן רשות להתגונן שהגישו המבקשים.

כללי:

בעלי הדין:

1.המבקשת 1 היא אלמנתו של המנוח חאמד אבו ראזק ז"ל (להלן-"המנוח"). המשיב 2 הוא בנם של המנוח והמבקשת 1.

2.המשיבה 1 היא עירייה אשר התאגדה על פי פקודת העיריות [נוסח חדש] (להלן-"העירייה"). המשיבה 2 היא מועצה דתית אשר התאגדה על פי חוק שירותי הדת היהודיים [נוסח משולב], ה'תשל"א-1971 (להלן-"המועצה").

המקרקעין:

3.בהתאם לנסח רישום שצירפו המשיבות לכתב התביעה שטח המקרקעין הידוע כגוש 4357 חלק 73 הוא 24,116 מ"ר, והבעלות בה רשומה על שם רשות הפיתוח (להלן-"המקרקעין"). המספר הישן של החלקה הוא 5. ביום 14.9.04 נרשמה בספרי רישום המקרקעין פעולת פיצול בחלקה. ביום 14.9.04 נרשמו 5 הערות אזהרה על ביצוע פעולות הפקעה של חלקים מהמקרקעין על פי סעיף 19 לפקודת הקרקעות (רכישה לצרכי ציבור), 1943 (להלן-"פקודת ההפקעה"). ביום 13.11.12 נרשמה הערת אזהרה נוספת על ביצוע פעולת הפקעה של חלק נוסף מהמקרקעין על פי סעיף 19 לפקודת ההפקעה. בהתאם לסעיף 19 לפקודת ההפקעה, עם פרסום ההודעה ברשומות על הפעלת סעיף 19 לפקודת ההפקעה, עוברת הבעלות במקרקעין המופקעים לרשות המפקיעה.

ההיסטוריה של המקרקעין:

4.ביום 15.6.1978 הגישו המשיבות לבית משפט השלום ברמלה כנגד המנוח תביעה לסילוק יד מהמקרקעין במסגרת תיק אז' 1811/78. בכתב ההגנה טען המנוח כי רכש את המקרקעין בשנת 1954 או בסמוך לכך, ולכן יש לדחות את תביעת המשיבות. בפסק הדין החלקי קבע בית משפט השלום שהמנוח לא הוכיח את טענתו שרכש את המקרקעין, ועליו לפנות את המקרקעין. בית המשפט קיבל את טענת המנוח שהשביח את המקרקעין, ולכן מינה את מהנדס הבניין ושמאי המקרקעין ירמיהו אלוני (להלן-"מר אלוני") למומחה מטעם בית המשפט אשר יעריך את דמי השימוש הראויים שעל המנוח לשלם למשיבות ואת שווי ההשבחה שהשביח המנוח את המקרקעין. מר אלוני צירף לחוות דעתו מפה מדידה של המקרקעין אליהם התייחס פסק הדין, דהיינו חלק מחלקה 5, כפי שסומנה במפת המדידה. בסופו של יום קבע בימ"ש השלום ביום 14.8.1988 כדלקמן:

"אשר על כן, אני פוסק כי כנגד פינוי המקרקעין, כפי שנקבע בפסק הדין החלקי מיום 25.2.86, יהיה על התובעות לשלם לנתבע סך של 45,792.50 $ לפי השער היציג ביום התשלום בפועל.

שימת לב מופנית להחלטה שניתנה ביום 25.2.85 לפיה יסתיים פינוי המקרקעין תוך 60 יום מתאריך מתן פסק דין סופי זה."

5.הן המנוח והן המשיבות ערערו לבית המשפט המחוזי על פסק דינו של בית משפט השלום. בסופו של יום הגיעו המנוח והמשיבות להסכם פשרה כדלקמן:

"הצדדים מודיעים לכב' בית המשפט כי קיבלו את הצעתו לסיים את המחלוקת נשוא הערעור כדלקמן:

פסק דינו של בית משפט השלום ברמלה יתוקן והסכום שישולם על ידי המשיבות למערער יועמד על סך השווה בשקלים ל- 50,000 דולר ארה"ב בהתאם לשער היציג ביום התשלום. הסכום הנ"ל ישולם לידי ב"כ המערער כנגד פינוי הנכס נשוא התובענה, והחזרתו למשיבות כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ.

המועד לפינוי יהיה תוך 60 יום מיום מתן פסק דין זה.

תשלום הסכום הנ"ל, בכפוף לפינוי, יהווה חיסול מלא ומוחלט של הטענות ההדדיות של הצדדים בקשר לנכס נשוא הערעורים.

הצדדים מבקשים לאשר הסדר זה וליתן לו תוקף של פסק דין בהסכמה. "

ביום 13.7.1989 נתן בית המשפט המחוזי להסכמת הצדדים תוקף של פסק דין, ומיום זה ואילך הפך פסק דינו של בית משפט השלום (כולל התיקון הכספי) לפסק דין חלוט.

6.המשיבות לא פעלו להוציא לפועל את פסק הדין, אלא החלו במו"מ עם המנוח באמצעות בנו ובנה של המבקשת 1, מר אוסקר אבו ראזק (להלן-"אוסקר"). תוך כדי הניסיונות להגיע להסכמות, נפטר המנוח. גם לאחר מות המנוח המשיכו המגעים עם אוסקר, אך הצדדים לא הגיעו לכלל הסכמה כלשהי, והמבקשים נותרו להתגורר ולהחזיק במקרקעין עד לעצם היום הזה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ