חע"מ
בית משפט לענינים מקומיים באר שבע
|
545-09
13/01/2011
|
בפני השופט:
איתי ברסלר-גונן
|
- נגד - |
התובע:
עירית באר-שבע
|
הנתבע:
1. קיסר מרכז אירועים באר שבע בע"מ 2. יעקב (קובי ) זינו – בעצמו 3. דקלה בן גיגי - בעצמה
|
גזר-דין |
גזר דין
הנאשמים הורשעו עפ"י הודאתם בעבירה לפי סעיפים 4 ו- 14 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח – 1968 (להלן: "החוק"), בכך שבנכס הנמצא ברח' קריית יהודית 491 בעיר ב"ש, עסקו בעסק מסוג אולם שמחות ללא רשיון, הכל כמפורט בכתב האישום.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון.
דין והֲלָכָה פסוקה הם כי, ככלל, יכבד בית-המשפט את ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים, במסגרת הסדר טיעון, וזאת כל עוד מצא בית המשפט את שיקולי התביעה סבירים וכל עוד עונה ההסדר על האיזון הראוי בין האינטרסים והשיקולים העומדים על הפרק.
במקרה דנן, נחה דעתי כי שיקולי המאשימה בהסכמתה להסדר-הטיעון, הנם סבירים וּראויים, וּלפיכך החלטתי לכבד את הסדר-הטיעון בשינוי קל במספר התשלומים לגבי הנאשמת 1, שכן סבורני ש – 25 תשלומים, רבים מידי עבור חברה המנהלת עסק של אולם שמחות.
אציין כי אכן הנאשמים הודו בהזדמנות הראשונה והם פועלים לשם קבלת רישיון, כאשר הטעם העיקרי נעוץ בסיבות תכנוניות. מדובר בהסדר כולל במסגרתו היום נסגרו גם שלושה תיקים של תכנון ובנייה הנוגעים לאותו מקום.
התעניינתי בעיקר בשאלה האם קיימים סיכונים תברואתיים מדחיית צו הסגירה, אולם הונחה דעתי על ידי התובע, שאין סיכון שכזה.
בהתחשב – בנסיבות העבירה הנ"ל ובאמור ע"י הצדדים, אני דן את הנאשמים לעונשים הבאים:
1.הנאשמת 1 תשלם קנס בסך 15,000 ₪. הקנס ישולם ב - 5 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 01/03/11 ובכל 1 (ראשון) לחודש שלאחריו. במקרה של אי תשלום אחד מהשיעורים במועדים שנקבעו, תעמוד כל יתרת הקנס לפירעון מיידי.
הנאשם 2 ישלם קנס בסך 5,000 ₪. הקנס ישולם ב - 5 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 01/03/11 ובכל 1 (ראשון) לחודש שלאחריו. במקרה של אי תשלום אחד מהשיעורים במועדים שנקבעו, תעמוד כל יתרת הקנס לפירעון מיידי.
הנאשמת 3 תשלם קנס בסך 5,000 ₪. הקנס ישולם ב - 10 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 01/03/11 ובכל 1 (ראשון) לחודש שלאחריו. במקרה של אי תשלום אחד מהשיעורים במועדים שנקבעו, תעמוד כל יתרת הקנס לפירעון מיידי.
2.אני מחייב כל אחד מהנאשמים בנפרד לחתום על התחייבות להימנע מעבירה לפי הוראות סעיפים 4, 14 ו- 18 לחוק. ההתחייבות תוגבל לסך של 25,000 ₪ לגבי הנאשמים 2 ו – 3 ולסך של 50,000 ₪ לגבי הנאשמת 1 וכל התחייבות ותחול החל מכניסת הצו לתוקף, כאמור בסעיף 3 להלן, ולמשך שלוש שנים מהיום. אם לא תינתן ההתחייבות בתוך 5 ימים ייאסר הנאשם שלא חתם עליו למשך 10 ימים לשם כפייה ולגבי הנאשמת 1 – מנהליה הרשומים.
3.אני מצווה על הנאשמים להפסיק את העיסוק בעסק המתואר בכתב האישום.
צו זה ייכנס לתוקף ביום 13/11/11 בשעה 08:00.
4.אני מצווה על כל שוטר במשטרת ישראל וכל מפקח בעיריית באר שבע להיכנס לחצרים בהם מצוי העסק ולהרחיק מהם כל טובין ולנקוט בכל האמצעים לרבות שימוש בכוח סביר הדרוש בנסיבות הענין, כדי להביא לביצוע הצו שבסעיף 3 לעיל וזאת לאחר כניסתו של הצו לתוקף.
5.אני אוסר על הנאשמים להעביר את הבעלות או החזקה בעסק, אלא אם כן ההעברה מתבצעת לידי אדם או גוף המחזיקים ברשיון כדין לניהול עסק במקום.
6.בחצרים נשוא האישום, לא ינהל אדם עסק טעון רישוי, ללא רשיון כדין.
7.אני רואה מקום להזהיר את הנאשמים, כי אם בתום תקופת הארכה שניתנה להם בסעיף 3 לעיל, לא יופסק העיסוק בעסק, כי אז – בהנחה שעד למועד זה לא יהא בידיהם רישיון כדין לניהול עסק במקום – הם עלולים להיות מואשמים בגין עבירה נפרדת של אי ביצוע צו שיפוטי לפי סעיף 18 לחוק וכי ההתחייבות עליה נדרשים לחתום כוללת גם סעיף זה.
זכות ערעור בתוך 45 ימים לבית המשפט המחוזי.
ניתנה והודעה היום ח' שבט תשע"א, 13/01/2011 במעמד הנוכחים.