אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עזבון המנוח פרדקין יוסף ז"ל ואח' נ' גלשן שווקים משאבי אנוש פרסום שיווק ואח'

עזבון המנוח פרדקין יוסף ז"ל ואח' נ' גלשן שווקים משאבי אנוש פרסום שיווק ואח'

תאריך פרסום : 15/10/2011 | גרסת הדפסה

תע"א
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
1979-09
11/10/2011
בפני השופט:
דניאל גולדברג

- נגד -
התובע:
1. עזבון המנוח פרדקין יוסף ז"ל
2. פרדקין ילנה

הנתבע:
1. גלשן שווקים משאבי אנוש פרסום שיווק
2. יסעור שירותי אבטחה בע"מ
3. יינו בסקי דגון פישל
4. יינו בסקי ריטה
5. א.ש מגדל אבטחה בע"מ(יסעור אבטחה 1996 בע
6. רבחי יוסף נתשה
7. יסעור אבטחה בע"מ
8. שגיא ערן יינו בסקי
9. ליפסקי רוני
10. שרותי י. סעור בע"מ
11. אבו סנד מוחמד
12. ע.יס-אור בע"מ
13. סטוטאו מנגסטו
14. מדינת ישראל – משרד החקלאות

החלטה

נתבעים 1 . גלשן שווקים משאבי אנוש פרסום שיווק 2 . יסעור שירותי אבטחה בע"מ 3 . יינו בסקי דגון פישל 4 . יינו בסקי ריטה 5 . א.ש מגדל אבטחה בע"מ(יסעור אבטחה 1996 בע 6 . רבחי יוסף נתשה 7 . יסעור אבטחה בע"מ 8 . שגיא ערן יינו בסקי 9 . ליפסקי רוני 10 . שרותי י. סעור בע"מ 11 . אבו סנד מוחמד 12 . ע.יס-אור בע"מ 13 . סטוטאו מנגסטו 14 . מדינת ישראל – משרד החקלאות

החלטה

לפנינו בקשת הנתבעים 7,8, 10, 12 ו-13 למחוק על הסף בהעדר סמכות עניינית את התביעה שנכללה בסעיף 34 לכתב התביעה המתוקן שהגישו התובעים.

התביעה שמחיקתה על הסף מבוקשת

התובעת 2 היא אלמנת המנוח יוסף פרדקין ז"ל (להלן: "המנוח"), אשר כנטען בכתב התביעה הועסק על ידי הנתבעת 1 מחודש 3/06 עד 16.9.08 (הנתבעת 1 טענה בכתב הגנתה כי חלה הפסקה העולה על 3 חודשים בהעסקת התובע בין חודש 12/06 ל-13.3.07).

המנוח נהרג במקום עבודתו ביום 16.9.08 כתוצאה מפגיעת ירי מנשקו.

על פי הנטען בכתב התביעה, נתבעים 2-13 או מי מהן העסיקו את המנוח מיום 1.4.03 עד לחודש 9/08, כאשר בכל פעם שונה שם החברה בתלושי השכר למרות שלא היה כל שינוי בפועל במעסיקו של המנוח ולמעשה מדובר באותו מעסיק.

הנתבעת 14, המדינה, היא זו שבחצריה הוצב המנוח בעבודתו כמאבטח במועד פטירתו. התובעים טוענים כי התקיימו בין המנוח לבין המדינה יחסי עובד ומעביד על יסוד עילות שונות שאין צורך לפרטן כאן.

במסגרת התביעה נגד הנתבעות 2-13, נטען נגדם בסעיף 34 לכתב התביעה המתוקן כי הם לא הפרישו למנוח כספים לפנסיה בניגוד להסכם קיבוצי או צו הרחבה שחלו על העסקתו, וזאת עד לחודש 3/08, שאז הפרישו בגין משכורת בסך 1,267 ₪ בלבד למרות ששכרו של המנוח היה גבוה בהרבה. לטענת התובעים, כתוצאה מכך נגרמו להם נזקים הואיל והכיסוי הביטוחי עומד על כ-36% בלבד. נטען כי הנזקים בגין מחדלי הנתבעים 2-13 נגרמו לאלמנת המנוח ולתלויות אשר זכאיות לפנסית שארים בשיעור נמוך מזה שהיו זוכות לה לו הפרישו הנתבעים 2-13 הפרשות כדין בגין המנוח. התובעים העריכו את נזקיהם ב-100,000 ₪ והם מבקשים להוכיח אותו באמצעות חוות דעת אקטוארית.

הנתבעים 12-13 הגישו בקשה זו, בה הם עותרים למחיקה על הסף של התביעה לפיצוי בגין נזק שנגרם לתובעים בשל אי ביצוע הפרשות מלאות לפנסיה, בנימוק שעילת התביעה אינה ביחסי העבודה של המנוח עם הנתבעים אלא מדובר בעילה שבפקודת הנזיקין, אשר אינה בסמכות בית הדין לעבודה לפי סעיף 24(א)(1) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969.

לטענת התובעים, לו היה המנוח נותר בחיים ומגיש תביעה בגין אי ביצוע הפרשות מלאות, הוא יכל לעתור לחייב את הנתבעות להשלים את ההפרשות או לבקש פיצוי בגובה הסכומים שהיו צריכות להיות מופרשות לקופה ולא הופרשו, אך הוא לא יכול היה להגיש תביעה בגין נזק שנגרם לו בשל אי ביצוע ההפרשות, בהיותה של עילת התביעה מעוגנת בפקודת הנזיקין.

לטענת המבקשים, תביעה זו הוגשה על ידי יורשי המנוח כאשר עילות התביעה נגדם הן עילות הנובעות מיחסי עובד ומעביד שהתקיימו בינם לבין המנוח. לפיכך, יכולים התובעים לתבוע לכל היותר את הכספים שהיו אמורים להיות מופרשים לטובת המנוח, אך אין הם יכולים לתבוע בבית הדין לעבודה כספים שהמנוח לא היה יכול לתובעם.

לטענת הנתבעים 12-13, התובעים בדרישתם לפיצוי בגין ביטוח חיים, הם צדדי ג' ולא צדדים ישירים למחלוקת, שכן לו היה המנוח בחיים, לא היתה לו כלל עילת תביעה.

כאמור, הנתבעים 7-8 הצטרפו לבקשה.

דיון והכרעה

דין הבקשה להידחות, לאו דווקא מן הטעמים שהעלו התובעים בהתנגדותם לבקשה אשר מבוססים על סעיף 24(א)(3) לחוק בית הדין לעבודה.

סעיף 24(א)(1) לחוק בית הדין לעבודה קובע:

"לבית דין אזורי תהא סמכות ייחודית לדון

(1) בתובענות בין עובד או חליפו למעביד או חליפו שעילתן ביחסי עובד ומעביד, לרבות השאלה בדבר עצם קיום יחסי עובד ומעביד ולמעט תובענה שעילתה בפקודת הנזיקין [נוסח חדש]".

אין מחלוקת על כך שהתובעים הם חליפי המנוח. בהתאם לכך, בית הדין מוסמך לדון בתביעה שלהם נגד מעבידו של המנוח אם עילת התביעה היא ביחסי עובד ומעביד, למעט תובענה שעילתה בפקודת הנזיקין.

עילת התביעה הנטענת היא הפרת הוראה בהסכם קיבוצי או בצו הרחבה אשר חלה על המנוח, וככזו היוותה חלק מחוזה עבודתו האישי (סעיפים 19 ו-30 לחוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז-1957).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ