ס"ע
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
16059-09-10
02/05/2013
|
בפני השופט:
רחל בר"ג-הירשברג
|
- נגד - |
התובע:
מוונס עבודות בנייה ופיתוח בע"מ
|
הנתבע:
עומר אחמד מחארמה
|
|
החלטה
1. מונחת לפניי בקשת הנתבעת למתן צו המורה למוסד לביטוח לאומי לאפשר לה לעיין בתיק שעניינו תביעה לתשלום דמי פגיעה בעבודה אותה הגיש התובע והנוגעת לתקופה הרלוונטית להליך.
2. בין הצדדים נטושה מחלוקת רבתי בשאלת קיומם של יחסי עבודה ביניהם. לשיטת התובע הוא הועסק על ידי הנתבעת בין השנים 2004 עד 2009 ופוטר על רקע תאונת עבודה שעבר. לשיטת הנתבעת היא כלל לא מכירה את התובע. זאת ועוד, לטענתה תביעה שהגיש התובע למוסד לביטוח לאומי בגין הפגיעה בעבודה לה הוא טוען בהליך זה מלמדת כי בזמן אמת סבר כי מעסיקתו אינה הנתבעת. בנסיבות אלה עותרת היא לאפשר לה לעיין בתיק הביטוח הלאומי, כאמור פתח הדברים.
3. במהלך חודשים ארוכים ניתנו על ידי בית הדין החלטות שונות במטרה ללבן את הדברים. בסופו של יום הודיע התובע כי תביעה למוסד לביטוח לאומי בגין הפגיעה הנטענת אכן הוגשה למוסד לביטוח לאומי אך נדחתה בשנת 2010. התביעה טופלה על ידי עורך דין אחר וכי אין בידו מסמך כלשהו מאותה התביעה. התובע נמנע, בניגוד להחלטתי מיום 8.12.2012, מלהודיע מי נרשם באותה תביעה כמעסיקו ואף לא התייחס לאפשרות להשיג את המסמכים בעניין תביעתו האמורה מאת המוסד לביטוח לאומי או מבא כוחו באותו ההליך.
4. בנסיבות אלה ומששוכנעתי כי אכן מדובר במסמכים רלוונטיים ליריעת המחלוקת, הן בהיבט הצר והן בהיבט הרחב (ע"ע (ארצי) 494/06 מדינת ישראל – נציבות המים – קלרק אבנצ'יק (28.3.2077) הריני נעתרת לבקשה כמפורט מטה.
5. הנתבעת תפנה למוסד לביטוח לאומי בתוך 7 ימים בבקשה לעיין בתיק הפגיעה מהעבודה בהתאם לצו שיינתן בנפרד.
6. דעתי היא כי על אף האמור, ראוי לקדם את ההליך כבר עתה ועל כן הריני מורה על הגשת תצהירי הצדדים כמפורט מטה. ככל שסבור התובע כי הוא מבקש להמתין עד השלמת הליכי הגילוי והעיון טרם הגשת תצהיריו יגיש בקשה מתאימה ואשקול אותה לגופה.
7. הצדדים יגישו את העדויות של בעלי הדין וכל יתר העדים בתצהירים .
8. תצהירי הצדדים יתייחסו לכל אחת מהפלוגתאות שנקבעו, תצהירי עדות הנתבעת יתייחסו לכל העובדות שהועלו בתצהירי התביעה.
9. הצדדים יצרפו לתצהיריהם את כל המסמכים אשר הם מבקשים שיהיו בפני ביה"ד.
10 א.בעל דין שלא מסר פרט בתצהירו, והפרט הוא בתחום ידיעתו האישית, ישקול ביה"ד לראותו כמודה בפרט שמסר לביה"ד בעל הדין שכנגד בעניין הנדון ולעניין זה לא די בהכחשה סתמית.
ב. בעל הדין שלא צרף לתצהיריו מסמך שהיה עליו לצרפו, לא יורשה להביא מסמך זה בפני ביה"ד בעת הדיון, אף לא בחקירה נגדית של עדי הצד שכנגד, אלא באישור בית הדין על פי שיקול דעתו.
11.סדר הבאת התצהירים הוא כדלהלן:
א.התובע יגיש את תצהיריו והצירופים לביה"ד וישירות לצד שכנגד תוך 30 יום.
ב.הנתבעת תגיש את תצהיריה והצירופים לביה"ד וישירות לצד שכנגד תוך 30 יום מיום המצאת תצהירי התובע.
ג.לא הוגשו תצהירי צד במועד שנקבע, ישקול ביה"ד לחייב את הצד בהוצאות לטובת אוצר המדינה או ליתן החלטה לפיה לא יורשה הצד להביא עדויות בע"פ בביה"ד ביום הדיון.
6.למועד שנקבע לדיון להוכחות, ידאג כל צד כי מצהיריו יתייצבו לחקירה נגדית על תצהיריהם, אלא אם כן יודיע הצד שכנגד שאין בדעתו לחקור את העד.
7.סירב עד לאמת את דבריו בתצהיר, או שלא עלה בידי צד לבוא עימו בדברים, יגיש אותו צד לביה"ד יחד עם הגשת תצהיריו בקשה להתיר לו להעיד את אותו עד בע"פ בזמן הדיון. בבקשה יפורטו ניסיונות בעל הדין או בא כוחו לקבל תצהיר מהעד, הסיבות שבגללן מבקש בעל הדין להעיד את העד שלא בדרך תצהיר ותמצית העובדות שהעד יתבקש להעיד עליהן. אם תאושר הבקשה על ידי ביה"ד, על הצד לדאוג להגיש בקשה להזמין את העד ליום הדיון.
8.בקשתו של צד להזמנת עדים אשר לא ניתן להגיש את עדויותיהם בתצהיר, תידון ע"י השופט הדן בתיק לאחר הגשת התצהירים. אם לא יוגשו הפרטים הנדרשים עפ"י החלטה זו, לא יוזמן העד.
9. צד הנזקק למתורגמן, יגיש בקשה מתאימה לבית הדין עם הגשת התצהירים. אם לא תוגש בקשה כאמור, לא יוזמן מתורגמן, ולא תהיה זו סיבה לדחיית מועד הדיון.