אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עב"ל 2341-07-14 ר' נ' המוסד לביטוח לאומי

עב"ל 2341-07-14 ר' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 22/04/2015 | גרסת הדפסה

עב"ל
בית דין ארצי לעבודה
2341-07-14
15/04/2015
בפני השופטת:
נטע רות

- נגד -
מערער:
נ.ר.
עו"ד בלפור קויתי
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד חנן פוטרמן
פסק דין
 

 

1.במהלך הדיון הוצע לצדדים הצעה לפיה התיק יוחזר לבית הדין האזורי על מנת לאפשר הצגת מאמרים רפואיים ושאלות נוספות למומחית כדלקמן:

 

המערער יהיה רשאי להציג בפני המומחית, ולבקש את התייחסותה, מאמרים רפואיים לרבות המאמרים המופיעים בחוות דעתו של פרופסור קרמר ביחד עם חוות הדעת.

במסגרת בקשת ההתייחסות יפנה המערער את המומחית לאמירות ספציפיות בתוך המאמרים שאליהם היא תתבקש להתייחס, בנושא הקשר הסיבתי שבין מחלת המנוח לבין החומרים אליהם נחשף.

המערער יהיה ראשי לבקש את התייחסותה של המומחית לשאלת הקשר הסיבתי בהתייחס לתקופת החביון ו/או להיקף החשיפה ו/או לדחיסות החומרים. זאת על יסוד התשתית העובדתית המוסכמת בלבד. עם זאת, המערער יהיה רשאי להעביר למומחית את חוות דעתו של דוקטור ביקליס לעניין אפיון החומרים.

המומחית אף תתבקש, במסגרת תגובתה, להשיב על השאלות הנוגעות לקשר הסיבתי אליהן התייחסה בעבר על פי הנוסח שנקבע בהלכת סיטרוק.

בהתאם לכך המומחית תשאל, בין היתר, את השאלות הבאות:

 

א.האם ניתן לקבוע בסבירות של מעל 50% קיומו של קשר סיבתי בין עבודת המנוח לבין מחלת הריאות שממנה סבל?

גם החמרת מצב הליקוי עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.

ב. ככל שהתשובה לשאלה הקודמת תענה בחיוב וקיים לדעת המומחית קשר סיבתי בין העבודה לליקוי אזי שהיא תתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר קרות הליקוי דהיינו, האם בעיקרו של דבר ניתן לומר כי ליקויו של המנוח עקב עבודתו נגרם על דרך של פגיעות זעירות כך שכל אחת מהן הסבה לו נזק זעיר בלתי הדיר עד שהצטברות הנזקים גרמה גם לליקויו (כדוגמת טיפות מים המחוררות את האבן עליה הן נוטפות).

ג. ככל שהמומחית תשיב לשאלה הקודמת בחיוב היא מתבקשת להשיב לשאלה בדבר השפעת העבודה על הליקוי ביחס לגורמיו האחרים דהיינו - האם לעבודת המנוח הייתה השפעה משמעותית על הליקוי ממנו הוא סבל (השפעה משמעותית על פי הפסיקה, הינה בשיעור של 20% ומעלה).

ד.האם מחלת האינפיזמה - היא מחלה שידועה כמחלה מתפתחת כתוצאה מחשיפה לחומרים כפי שנחשף אליהם המנוח? אם תשובתה של המומחית לכך חיובית אזי שהיא תתבקש להשיב לשאלה - כמה תרמה המחלה למותו של המנוח?

 

2.הצדדים ביקשו ליתן להסכמה תוקף של פסק דין.

3.לאור הסכמת הצדדים ניתן להסכמה, כאמור לעיל, תוקף של פסק דין.

4. בהתאם לכך, התיק מוחזר לבית הדין האזורי להשלמת הבירור בהתאם להסכמה ולפסק דין זה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ