חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נ.מ.י. נ' המוסד לביטוח לאומי

: | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין ארצי לעבודה ירושלים
13853-06-15
2.9.2018
בפני הרכב השופטים :
1. סגן הנשיאה אילן איטח
2. השופטת סיגל דוידוב-מוטולה
3. השופט רועי פוליאק


- נגד -
המערערת:
נ.מ.י.
עו"ד יצחק מור יוסף
המשיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יפה רוטשילד
פסק דין
 

 

השופטת סיגל דוידוב-מוטולה

  1. לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי בבאר שבע (השופט יוסף יוספי; ב"ל 36550-09-14), בו נדחתה תביעת המערערת להכרה בפגיעה בברכה מיום 27.3.14 כ"תאונה" כמשמעה בסעיף 150 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 (להלן: החוק).

     

    התשתית העובדתית ופסק דינו של בית הדין האזורי

  2. המערערת, גב' נ.מ.י., ילידת שנת 1992, השתתפה ביום 27.3.14 בשיעור יוגה קבוצתי. במהלך השיעור ביצעה, בהתאם להנחיות המדריכה, תרגיל ששמו "תנוחת העיט" (Garudasana). במהלך התרגיל נדרשה המערערת לכופף את ברכיה בעודה עומדת, לשלב את ירכה הימנית מעל רגלה השמאלית ולהשאירה מלופפת מעליה כאשר קרסול רגל ימין נשען על שוק רגל שמאל, ולהישאר בתנוחה זו כאשר ידיה מורמות אף הן ומשולבות זו בזו.

     

  3. תוך כדי ביצוע התרגיל (כאשר לא צוין אם היה זה בשלב בו ירך ימין משולבת מעל רגל שמאל או בשלב בו ירך שמאל משולבת מעל רגל ימין), "שמעתי קליק ונפלתי, הרגשתי כאבים ולא יכולתי לזוז" (סעיף 4 לתצהיר המערערת). המערערת פנתה למוקד קופת החולים ולאחר בדיקות אובחנו פריקה של הפיקה בברך שמאל ו"שבב סחוסי מנותק". כתוצאה מכך שהתה המערערת בחופשת מחלה, ולא יכולה הייתה לחזור לעבודתה, משך מספר חודשים ולדבריה "עד חודש נובמבר" (סעיף 14 לתצהירה).

     

  4. ביום 26.6.14 הגישה המערערת תביעה למוסד לביטוח לאומי (להלן: המוסד) לקבלת דמי תאונה. תביעתה נדחתה, מהטעם שהפגיעה בברכה השמאלית "לא נגרמה ע"י גורם חיצוני אלא כתוצאה מתנועה סיבובית/תנועה לא טובה שביצעת במהלך שיעור יוגה". על כך הוגשה תביעת המערערת לבית הדין האזורי.

     

  5. בית הדין האזורי, לאחר שמיעת עדותה של המערערת, החליט לדחות את התביעה. בית הדין קבע כי "מהתשתית העובדתית אשר הונחה עלה, כי לא היתה כל נפילה או חבלה אצל התובעת, אלא שבזמן ביצוע תרגיל היוגה חשה התובעת כאבים בברכה. דהיינו, מדובר למעשה בכאב שנגרם כתוצאה מהימצאות בתנוחה מסוימת ללא סיבה חיצונית או מאמץ מיוחד. קרי, מדובר בסיבה פנימית שהביאה לכאב חד". בית הדין הוסיף כי החבלה לא נגרמה כתוצאה מנפילתה של המערערת על המזרן, שכן שמעה את ה"קליק" בברכה עובר לנפילה.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>