אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עבד אל והאב נ' המוסד לביטוח לאומי

עבד אל והאב נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 19/11/2013 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
46226-10-12
12/11/2013
בפני השופט:
נוהאד חסן

- נגד -
התובע:
מונג'י עבד אל והאב
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי

החלטה

1.בתביעה שלפנינו, ביקש התובע להכיר במחלת העור ממנה הוא סובל כ"מחלת מקצוע" שהיא בגדר פגיעה בעבודה, כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה- 1995 (להלן: "החוק").

2.תיק זה הונח על שולחני לצורך מתן פסק דין.

3.לאחר שעיינתי בחוות הדעת של המומחה, ובתשובותיו לשאלות הבהרה שהועברו אליו ובסיכומי ב"כ הצדדים, הגעתי למסקנה, כי על מנת להסיר כל ספק באשר לשאלות הרפואיות שבמחלוקת, ועל מנת ליתן תשובות לשאלות שבמחלוקת, במתן פסק הדין, יש צורך במינוי מומחה נוסף.

4.מדיניות בית הדין ביחס למינוי מומחים נקבעה בהנחיות בדבר מומחים יועצים רפואיים, (הנחיה 1/2010 המחליפות את הנחיות מיום 15.1.91 אשר פורסמו בפד"ע כב 199). על פי סעיף 17 להנחיות : "בית הדין רשאי למנות מומחה נוסף ככל שמצא כי בחוות דעת המומחה לא ניתן מענה לכל השאלות שהוצגו,והן חיוניות להכרעה בהליך; או שנראה לבית הדין שהמומה דוגל באסכולה המחמירה עם הנפגע בהשוואה לאסכולה אחרת , מקלה יותר; או שנדרש תחום מומחיות נוסף לבחינת אותה פגימה; או מטעמים מיוחדים אחרים שיפורטו בהחלטתו."

5.א.במסגרת חוות דעתו הראשונה, קבע המומחה באופן ספקני, כי "כדי לא

להשאיר את חוות הדעת ללא מסקנות אני מציע 50% של סבירות לקשר סיבתי בין מחלת העור של התובע לבין תנאי עבודתו".

ב.בחוות דעתו המשלימה אשר ניתנה במסגרת תשובותיו לשאלות הבהרה , קבע המומחה כי "קביעת סבירות של 51% תהיה נכונה בדיוק כפי שתהיה נכונה קביעה של 49% ,קביעה של 52% נכונה כמו 48% וכיו"ב"

6.נוכח אי הבהירות בחוות דעתו של המומחה ובמסקנות אליהן הגיע, יש מקום למנות מומחה רפואי נוסף, על מנת להסיר כל ספק באשר לשאלות הרפואיות שבמחלוקת.

7.החלטה על מינוי מומחה נוסף תינתן בהחלטה נפרדת.

ניתנה היום, ט' כסלו תשע"ד, (12 נובמבר 2013),בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ