ס"ק
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
8111-10-15
23/03/2016
|
בפני השופטת:
אסנת רובוביץ - ברכש
|
- נגד - |
מבקשת:
ההסתדרות הרפואית בישראל וועד רופאי מאוחדת עו"ד גדעון רובין ו נועה בר שיר
|
משיבה :
קופת חולים מאוחדת עו"ד שלומית גוטרמן-כספי ו יעל רוטשילד
|
פסק דין |
בפנינו בקשת צד מטעם המבקשת לסעדים קבועים, כדלקמן:
ליתן צו הצהרתי הקובע כי המשיבה הפרה את החובות החלות עליה מכוח הדין, ובכלל זה את החובה לנהל משא ומתן עם המבקשת ביחס לרופאים השכירים המועסקים בה, הקבועה מפורשות בחוק הסכמים קיבוציים, התשי"ז-1957 (להלן:"חוק הסכמים קיבוציים").
ליתן צו הצהרתי הקובע כי התנהלות המשיבה עולה כדי פגיעה בזכות ההתארגנות של הרופאים המועסקים בה.
וכן ליתן צו עשה המורה למשיבה לפתוח במשא ומתן רצוף ואינטנסיבי, בתום לב ובהגינות עם המבקשת לצורך הסדרת תנאי העסקתם של הרופאים השכירים המועסקים במשיבה ועיגון ההסכמות שיושגו בהסכם קיבוצי.
רקע עובדתי
-
המבקשת, ההסתדרות הרפואית בישראל (להלן: "הר"י") הינה ארגון עובדים יציג של הרופאים בישראל וכן משמשת כארגון מקצועי-מדעי כמפורט בתקנונה. ( ר' סעיף 5 לתגובת המשיבה).
המשיבה, קופת חולים "מאוחדת" (להלן:"מאוחדת"), הינה קופת חולים כהגדרתה בחוק ביטוח בריאות.
-
ביום 15.1.15 פנה יו"ר ההסתדרות הרפואית בישראל, ד"ר ליאוניד אידלמן למנכ"ל קופת חולים מאוחדת, מר זאב וורמברנד במכתב המבקש לנהל משא ומתן עימה, כמצוטט:
" ההסתדרות הרפואית בישראל ( להלן: "הר"י") היא הארגון היציג של רופאי ישראל והיא שמה לה למטרה לארגן את כלל הרופאים המועסקים בישראל ובפרט את אלו אשר מועסקים אצל מעסיקים ציבוריים. במסגרת מעמדה כארגון היציג של הרופאים בישראל, הר"י מנהלת משאים ומתנים עם המעסיקים וחותמת על הסכמים קיבוציים המסדרים את תנאי עבודתם, שכרם ורווחתם של הרופאים .
הר"י סבורה כי על כל המעסיקים במגזר הציבורי ככלל ועל כל קופות החולים בפרט לנהל יחסי עבודה קיבוציים עם הר"י ולהעסיק את רופאיהם עפ"י ההסכמים הקיבוציים.
אנו ערים לכך כי ישנן שתי קבוצות לרופאים השכירים: רופאים העובדים ב"דירוג דרגה" ורופאים המועסקים בחוזה עבודה אישי.
אנו מבקשים לפתוח במשא ומתן קיבוצי במטרה להסדיר את תנאי עבודתם של רופאי מאוחדת השכירים ולעגנם במסגרת של הסכם קיבוצי. במסגרת זו, הר"י ונציגי הרופאים השכירים יהיו מוכנים להקדיש את כל הזמן הדרוש לצורך קיום המשא ומתן.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת