עס"ק
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
54941-02-14
21/09/2014
|
בפני השופט:
צבי פרנקל
|
- נגד - |
המבקשת:
הסתדרות העובדים הכללית החדשה - מרחב נגב מרכזי עו"ד אלעד מורג
|
המשיבה:
אקרשטיין תעשיות בע"מ עו"ד שלומית גוטרמן כספי
|
פסק-דין |
1.המשיבה, חברת אקרשטיין תעשיות בע"מ, פיטרה את מר גרשון אולינוב, מר מקסים שושן ומר דורון אוחנה (להלן: "העובדים") מעבודתם אצלה בטענה כי היו מעורבים בהתנהלות העולה לכדי מעילה קשה באמון שניתן בהם. המבקשת, הסתדרות העובדים הכללית החדשה הגישה בקשה זו שעניינה מניעת פיטוריהם של שלושת העובדים והשבתם לעבודה. לטענתה, העובדים פוטרו מעבודתם אצל המשיבה מבלי שקוים הליך פיטורים נאות על פי דין. כמו כן עתרה למתן סעד הצהרתי הקובע כי פיטורי העובדים נעשו תוך הפרה של ההסכמים הקיבוציים החלים עליה וכי היא מנועה מלנקוט בעניינם כל צעד משמעתי.
2.המשיבה היא חברה העוסקת בתחומי פיתוח, תשתיות, רעפים ומוצרי סיליקט. למשיבה שלושה מפעלים הממוקמים בראש פינה, אשדוד ובירוחם- הוא המפעל בו הועסקו שלושת העובדים. המשיבה חברה בהתאחדות התעשיינים.
3.ביום 17.8.10 נחתם הסכם קיבוצי מיוחד ראשוני במשיבה שעמד בתוקפו עד ליום 31.12.13 (להלן "הסכם 2010"); ביום 29.1.14 נחתם הסכם קיבוצי שהאריך את תוקפו של ההסכם הקיבוצי הראשוני (להלן "הסכם 2014").
4.שלושת העובדים נשוא בקשה זו הינם עובדי יצור במחלקת הגימורים, העובדים בשתי משמרות- משמרת יום ומשמרת לילה. בשטח מחלקת הגימורים נמצא חדר הנעול באופן הרגיל, המשמש את העובדים לאכילה במהלך משמרות הלילה. המשיבה ערכה בדיקה של העבודה בקו ייצור זה בחודשים נובמבר ודצמבר 2013 (בחינת תיעוד המצלמות אצלה) בעקבות חשדות שהתעוררו אצלה וגילתה כי שניים מהעובדים שהו שעות ארוכות בחדר זה, תוך נטישה של קו הייצור ושל עמדת בקרת האיכות. העובדים נחשדו כי שתו אלכוהול וישנו בחדר האכילה במהלך משמרות הלילה וכי העובד השלישי שהיה אחראי המשמרת שיתף עימם פעולה וזאת במקום למנוע מעשיהם ולדווח על כך להנהלת המשיבה.
5.באמצע חודש ינואר 2014 קבלה הנהלת המשיבה את ממצאי הבדיקה וזימנה את העובדים לשיחת בירור ביום 27.1.14. בעקבות זאת, החליטה המשיבה לפתוח בהליכי הפיטורים של שלושת העובדים.
6.ביום 30.1.14 קבלו העובדים זימון לשימוע שנקבעו ליום 3.2.14. לעובדים נמסר כי נוכחותם בעבודה אינה נדרשת עד למועד ישיבת השימוע והם לא הגיעו אליה בפועל. ישיבות השימוע התקיימו בפני מנהל משאבי אנוש של המשיבה בנוכחות יו"ר ועד העובדים, אשר נתן את הסכמתו לפיטורי העובדים.
7.לאחר ישיבת השימוע ניסו נציגי ההסתדרות והמשיבה להגיע להסדר בעניינם של העובדים, נסיון שלא צלח וביום 17.2.14 נמסרו לעובדים מכתבי הפיטורים.
ביום 26.2.14 הגישה המבקשת בקשה זו וביום 30.3.14, בהתאם לבקשת הצדדים, אוחד הדיון בהליך הזמני עם הדיון בהליך העיקרי למתן סעד הצהרתי כפי שפרטנו לעיל.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת