ס"ע
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
4549-02-12
09/07/2014
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
המבקש:
דניאלוב דוד עו"ד ראובן פארן
|
המשיבה:
סלפ - פיקס מתכות בע"מ עו"ד אהרון בארי
|
החלטה |
1.סמוך לתום פרשת ההגנה החליטה הנתבעת לוותר על אחד העדים מטעמה ובכך סיימה את הבאת הראיות מטעמה. התובע ביקש לזמן את העד שהנתבעת ויתרה על עדותו מטעמה, כעד מטעמו.
2.לאחר ששקלתי את הבקשה והתגובות, לא מצאתי מקום להעתר לבקשה להזמנת העד.
3.הוראות סעיף 51 לתקנות סדרי הדין קובעות את סדר הבאת הראיות וכך הן מורות:
"בכפוף לכל הסדר שיקבע השופט בתוקף סמכותו לפי סעיף 18(ד)(4) לחוק -
(1)ייפתח הדיון בבית הדין האזורי בדברי פתיחה של התובע ולאחר מכן יישמעו עדיו - אם יש לו עדים, ויוגשו ראיותיו האחרות; לאחר מכן ישמע בית הדין את דברי הפתיחה של הנתבע ואת עדיו, אם יש לו עדים, ויוגשו ראיותיו האחרות, אולם רשאי בית הדין, לפי שיקול דעתו, להתיר לבעל הדין הפותח להביא עדות סותרת בטרם יסכמו בעלי הדין את פרשותיהם;
(2)לאחר דברי הפתיחה והבאת העדים והראיות האחרות, יסכם התובע את פרשתו ואחריו יסכם הנתבע את פרשתו, אולם בית הדין רשאי, לפי שיקול דעתו, להתיר לתובע להשיב על טענות הסיכום של הנתבע, כולן או מקצתן."
4.החלטת בית הדין מיום 10.4.13 מורה לצדדים להגיש את עדיותיהם הראשיות בתצהירים כאשר תחילה על התובע להגיש תצהיריו ועל הנתבעת להגיש תצהיריה כ-30 יום לאחר שהתובע הגיש תצהיריו. התובע רשאי היה להגיש תצהירי תשובה לתביעה שכנגד תוך 15 יום לאחר הגשת תצהירי הנתבעת.
עוד נקבע בהחלטת בית הדין כי "צד שלא יוכל להגיש תצהיר עדות ראשית של עד מטעמו, יגיש בקשה לשמיעת העד וזאת תוך המועד שנקבע להגשת תצהיריו בציון שם העד, מהות עדותו וסיבת המניעה להגשת עדות בתצהיר".
5.במסגרת המועד שנקבע להגשת תצהיריו, לא הגיש התובע כל בקשה להעיד מטעמו את העד. כעולה מתגובתו מיום 6.7.14, עוד קודם להגשת התביעה פנה התובע אל העד בבקשה להגיש תצהיר מטעמו אך נענה בשלילה. על אף תשובתו השלילית של העד, לא ביקש התובע לזמנו כעד מטעמו. בשלב זה לא יכול היה התובע לדעת כי העד יגיש תצהיר מטעם הנתבעת. משכך, טענת התובע כי נסמך על העובדה שיוכל לחקור את העד במסגרת חקירה נגדית, אין לה כל יסוד.
6.משלא מצא התובע לזמנו כעד מטעמו מלכתחילה, משוויתרה הנתבעת על עדות העד ובכך נסתיים שלב הבאת הראיות, ומשלא הציג התובע כל טעם מיוחד שיש בו כדי להצדיק סטייה מסדרי הדין הרגילים, ומשיש בהעתרות לבקשה כדי לחזור ולפתוח את פרשת הראיות שכן היה ותתקבל הבקשה עומדת הנתבעת על זכותה להביא עדים נוספים מטעמה, אין מקום לזמן את העד למתן עדות בשלב זה.