ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
41100-11-10
28/01/2015
|
בפני השופט:
אורן שגב
|
- נגד - |
תובעת:
רות דהרי עו"ד עמית חלמיש
|
נתבעת:
מאפיית הכהנים רחל (1996) בע"מ עו"ד אייל פלשן
|
פסק דין |
האם התובעת זכאית לזכויות שונות הנובעות מתקופת עבודתה אצל הנתבעת ומסיומה? זוהי הסוגיה שלפנינו בתיק זה.
העובדות הצריכות לעניין
-
הנתבעת היא בעלת מאפייה ובתי קפה הפרוסים במרכז הארץ, והינה חברה בארגון בעלי המאפיות בישראל.
-
התובעת הועסקה אצל הנתבעת, החל מיום 1.5.08 ועד ליום 8.6.2010 כמנהלת מטבח בבית קפה שבבעלות הנתבעת בעיר גבעתיים.
-
בין הצדדים נטושה מחלוקת אשר לנסיבות סיום עבודתה של התובעת. לטענת התובעת, היא פוטרה לאחר שהותקפה על ידי יוהנס טדסה, עובד מטבח ממוצא אריתראי אשר עבד עמה (להלן: "מר טדסה") ואילו לטענת הנתבעת, התובעת היא זו שנטשה את עבודתה אחרי שנדרשה להפסיק את מסכת ההתנכלויות כלפיו וסירבה להמשיך לעבוד עמו.
-
הצדדים חלוקים בשאלת חלותו של ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה בענף האפייה (מיום 4.7.1966) אשר הוחל גם על קונדיטוריות (להלן: "ההסכם הקיבוצי" ו"צו ההרחבה", בהתאמה) על מערכת היחסים שביניהם, וכפועל יוצא בשאלת הזכויות הכספיות להן היא זכאית.
-
התובעת עתרה לתשלום פיצויי פיטורים, שכר חודש יוני 2010, תמורת הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, הבראה, גמול שעות נוספות, תוספת ותק, הפרשות לפנסיה, הפרשות לקרן השתלמות, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ופיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד.
-
מטעם התובעת העידה היא בעצמה ומטעם הנתבעת העיד מר איציק כהן, הבעלים ומנהל הנתבעת (להלן: "מר כהן"), מר ערורי סומידה, אשר הועסק כעוזר טבח יחד עם התובעת בשנת 2009 (להלן: "מר סומידה") ומר טדסה.
לשאלת סיום יחסי העבודה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת