אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ס"ע 21475-02-12.13 ינואר 2015

ס"ע 21475-02-12.13 ינואר 2015

תאריך פרסום : 03/02/2015 | גרסת הדפסה

ס"ע
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
21475-02-12
13/01/2015
בפני השופטת:
שרה ברוינר ישרזדה

- נגד -
תובע:
זוהר סלמה
עו"ד נדר
נתבעות:
1. קיבוץ פלמ"ח צובה
2. תיירות צובה אגשח בע"מ

עו"ד נעמי אשחר
עו"ד דוד חזן
פסק דין
 

 

עיקר טענתו של התובע בתביעתו דנן, היא כי לא שולם לו כדין עבור כל שעות עבודתו, כאשר לשם כך זויפו דוחות הנוכחות ותלושי השכר שלו באופן שאינו משקף את שעות וימי עבודתו . מכך גוזר התובע תביעתו להפרשי שכר . כן טוען התובע כי לא שולמו לו מלוא פיצויי הפיטורין עם פיטוריו וכי הוא אף זכאי לדמי חופשה והבראה. סה"כ העמיד תביעתו על לא פחות מ 813,364 ₪.

 

ואלה העובדות הדרושות לענין

  1. התובע עבד בפארק המשחקים הידוע בשם "קיפצובה" בתקופה שבין ה10.1.98 ועד ליום 20.10.10.

  2. הפארק נוהל בשעתו על ידי הנתבע 1 ומאז 2005 נוהל על ידי הנתבעת 2. במעבר זה נשמרו כל זכויותיו של התובע.

  3. התובע ביצע תפקידים שונים בגן , כאשר בשנת 2009 מונה לשמש כאחראי תחזוקה. במסגרת תפקיד זה היה אחראי לתחזוקת המתקנים,אך עם זאת לא נזנח לחלוטין תפקידו הקודם הקשור לניהולם, ובכלל זה להסדרת הפעלתם בעת תחלופת עובדים, ולשיבוץ עובדים במתקנים השונים.

  4. התובע היה גם מסיע ברכבו (מטעם העבודה) עובדים נוספים מכפרו שאף הם עבדו אצל הנתבעות בדרך אל ומהעבודה. יצוין כי התובע הוא שגייס לעבודה עובדים רבים משכניו ומכריו מכפרו.

  5. בכניסה לפארק ישנו שעון נוכחות שבו נדרשו העובדים לחתים את כרטיס הנוכחות וכך עשו.

  6. בין התובע לבין מר צ'יבוטה, מנהל הפארק אשר היה ממונה על התובע התגלעו חיכוכים ובקשר לכך ניהל מר שניר (מנכ"ל הנתבעת 2) שיחה עם התובע ביום 6.10.10.

  7. ביום 16.10.10 כינס התובע את העובדים על יד אחד המתקנים בפארק והורה להם לשבת ולא להתחיל לעבוד. בעקבות כך הגיע מר שניר למקום וביקש לברר עם העובדים מי עובד, משלא ענו כל העובדים הורה למי שאינו עובד, לצאת, ובהמשך לכך נתן התובע הוראה לעובדים לצאת ממתחם הפארק, וכך עשו. התובע ציין באזני מר שניר "אתה מבין שאם אתה מפטר אותי, זה כאילו שפיטרת את כל העובדים") (להלן: ארוע הנטישה)

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ