ס"ע
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
2079-08-15
06/12/2015
|
בפני הרשמת:
ד"ר רויטל טרנר
|
- נגד - |
התובע:
תאמר זרעיני
|
הנתבעת:
אורות 2000 עיצובים בע"מ
|
החלטה |
1.בפניי בקשה לתיקון כתב התביעה בתיק הנדון.
2.ביום 2.8.15 הגיש התובע את כתב התביעה המקורי במסגרתו טען כי פוטר מעבודתו עקב צמצומים, וכן טען כי יש לחייב את הנתבעת בתשלום הפרשות לתגמולים ולפיצויים וכן בתשלום השלמת פיצויי פיטורים. התביעה המקורית עמדה על סך של 31,383 ₪. בכתב ההגנה שהוגש ביום 26.8.15, טענה הנתבעת כי התובע לא פוטר מעבודתו אלא עזב ללא הודעה מוקדמת, וכי התובע ביקש שלא יבוצעו הפרשות משכרו לפנסיה.
3.ביום 18.11.15 אמורה היתה להתקיים ישיבת גישור בתיק, אולם התובע הגיש ביום 3.11.15 בקשה לתיקון כתב התביעה וביטול ישיבת הגישור.
4.במסגרת בקשתו, טוען התובע כי תביעתו המקורית הוגשה לאחר קבלת ייעוץ בהסתדרות וכי בשלב מאוחר יותר פנה לקבלת ייעוץ משפטי אחר, שאז התברר לו כי הוא זכאי לסכומים נוספים בגין זכויות קוגנטיות, ובכלל זה תמורת הודעה מוקדמת, הבראה, פדיון חופשה, ודמי חגים. כמו כן, טוען התובע כי הוא זכאי לפיצוי בגין הפרת החובה למסור הודעה בכתב על תנאי עבודה וכן פיצוי בגין הנפקת תלושי שכר שלא כדין. התביעה המתוקנת עומדת על סך של 86,035 ₪.
5.בתגובה, טוענת הנתבעת כי יש לדחות את הבקשה שכן מדובר בתיקון נרחב לכתב התביעה המקורי, וכי התובע היה מודע למכלול זכויותיו עוד בטרם הוגשה התביעה. כמו כן נטען כי היה על התובע לצרף תצהיר לאימות העובדות הרלוונטיות לבקשה, וכי יש להתחשב בהתנהלות התובע לעניין פסיקת הוצאות הבקשה ותיקון כתבי הטענות.
6.דיון והכרעה:
א.תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, קובעת כי בידי בית הדין שיקול דעת רחב לעניין תיקון כתבי טענות כך שבית הדין רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין או להורות לו לתקן את כתבי טענותיו. במקרה דנן, אני סבורה כי יש לאפשר לתובע לתקן בשנית את תביעתו, ויוסבר:
ב.בתי הדין לעבודה אימצו גישה ליברלית בכל הקשור לתיקון כתבי טענות והם מאפשרים זאת (ואף יורו על כך מיוזמתם) כל אימת שנראה כי התיקון יתרום להעמדת מכלול המחלוקות הרלבנטיות בפני בית הדין, ובכך יתרום לבירור האמת באופן ממצה ויעיל. עוד נקבע, כי בית הדין יאפשר תיקון תביעה מקום בו התיקון לא יגרום לצד השני נזקים שאינם ניתנים לתיקון על דרך פסיקת פיצוי כספי.
ג.בענייננו, התיקון המבוקש כולל כאמור הוספת מספר רכיבים העוסקים ברובם בזכויות סוציאליות קוגנטיות. הבקשה לתיקון כתב התביעה הוגשה בשלב מוקדם יחסית, שכן טרם התקיים דיון מוקדם וטרם הוגשו תצהירים כלשהם מטעם הצדדים.