מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סקר נ' אבו כמילה ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סקר נ' אבו כמילה ואח'

תאריך פרסום : 05/10/2010 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
3763-06
03/10/2010
בפני השופט:
שלומית פומרנץ

- נגד -
התובע:
אריאל סקר
הנתבע:
אבו רמילה עבד אלחכים

החלטה

זוהי בקשת התובע לביטול החלטה מיום 10.8.10 לפיה בוטל פס"ד שניתן נגד המבקש ביום 9.1.07, וזאת בהעדר תגובת בא כוחו לבקשה לביטול פס"ד שהוגשה מטעם המבקש.

בקשת המבקש לביטול פסה"ד הוגשה ביום 17.5.10. ביום 20.5.10 ניתנה החלטה ל"תגובת ב"כ המשיב תוך 30 יום".

ביום 7.7.10 ניתנה החלטה לפיה לא ניתן להגיש תגובות עקב שביתת המזכירות.

משהוגשה ע"י ב"כ הנתבע בקשה נוספת למתן החלטה, ניתנה החלטה ביום 10.8.10 לפיה בהעדר תגובה מטעם ב"כ התובע בוטל פסה"ד מיום 9.1.07, וניתנה למבקש רשות להתגונן.

ב"כ התובע הגיש בקשה דחופה לביטול ההחלטה, ב"כ הנתבע הגיש תגובה, וב"כ התובע הגיש תשובה לתגובה.

עיון בכתב התביעה מעלה כי המבקש נתבע כערב יחד עם ערב נוסף לחובות שיצרה הנתבעת מס' 1, שהתגוררה בשכירות בדירת התובע עפ"י הסכם שכירות שנחתם בין הצדדים.

עיון באישור המסירה לנתבע 3 ברח' החלוץ 7, חיפה, מעלה כי המסירה לא בוצעה לידיו, אלא הודבקה על דלת ביתו לאחר שלושה ביקורים שנערכו במקום.

הבקשה למתן פסק דין הוגשה אפוא לאחר שהדוור - המוסר פעל בשקידה ראויה וסבירה לאתר את הנמען עצמו, ומאחר ולא הצליח למצוא אותו, הדביק את הכתב על דלת דירתו.

המסירה בוצעה אפוא עפ"י התקנות, ואף צורף תצהירו של השליח לאימות ביצוע המסירה ומועדי הביקורים, ומכאן שביטול פסה"ד הינו משיקול דעת ביהמ"ש ולא מחובת הצדק.

ב"כ המבקש טוען בבקשתו כי המבקש לא חתם כלל על כתב הערבות.

בסיום הבקשה נרשם כי "בקשת זו נתמכת בתצהירו של המבקש", אך בדיקה מדוקדקת בתיק העלתה כי לא צורף תצהיר לבקשה.

הבקשה מכילה שישה דפים, ואין תצהיר מצורף. ייתכן שמדובר בטעות במשרדו של ב"כ המבקש. התיק הוא תיק נייר ישן, ולכן בקשת הביטול לא נסרקה כלל לתיק ביהמ"ש, אלא תוייקה בתיק.

בכל אופן, בין אם התקבלה תגובת ב"כ התובע לבקשה, ובין אם לאו, סבורתני שמן הראוי לאפשר דיון בטענת המבקש כי אינו חתום על כתב הערבות.

המבקש לא צרף לבקשתו חוות דעת גרפולוג ו/או מומחה לכתב יד אשר יאשר את טענת הזיוף. כמו כן לא הוגשה תלונה למשטרה בגין זיוף חתימת המבקש על כתב הערבות, ועובדה זו אומרת דרשני.

עם זאת אין להקל ראש בטענה, ויש לדון בה לגופה.

לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, אני מחליטה לבטל את החלטתי מיום 10.8.10, ובמקומה תינתן ההחלטה הבאה:

פסה"ד שניתן נגד המבקש (הנתבע 3) ביום 9.1.07 יתבטל ותינתן לו רשות להתגונן בכפוף לתשלום הוצאות המשיב בסך 2,500 ₪ לביצוע תוך 30 יום.

לאחר ביצוע התשלום, יתבטל פסה"ד, תינתן לנתבע רשות להתגונן, והתביעה תידון בסדר דין מהיר.

הנתבע יגיש כתב הגנה תוך 30 יום נוספים ממועד ביטול פסה"ד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ