סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
68335-12-14
02/05/2016
|
בפני השופטת:
כרמית פלד
|
- נגד - |
התובעת:
חנה הררי עו"ד אמנון שילה ו איילת שילה
|
הנתבעות:
1. טללים אירועים (2006) בע"מ 2. טללים חוויות חינוכיות בע"מ 3. טללים כנסים אירועים ותיירות בע"מ
עו"ד דורון אדדי
|
החלטה |
לאחר שעיינתי בבקשה למחיקת רכיבי תביעה שלא פורטו (להלן: "הבקשה") ובתגובה לבקשה להלן החלטתי:
בכתב התביעה המקורי נתבע רכיב תביעה בסך 40,000 ₪ בגין גמול שעות נוספות וגמול עבודה במנוחה שבועית, אך זאת ללא פירוט ומבלי ליתן כל הסבר מניח את הדעת בדבר האופן שבו בוצע החישוב. בנסיבות אלה אכן היה טעם בטענת הנתבעות לפיה לא ניתן לדעת, כביכול, מהו הבסיס לרכיב התביעה ומשכך מתקשות הן, לכאורה, להבין בפני מה עליהן להתגונן ובאיזה אופן עליהן לנהל את הגנתן.
בהתאם להסכמת הצדדים אשר קיבלה תוקף של החלטה בדיון ביום 7/12/15, היה על התובעת להגיש כתב תביעה מתוקן ובו לפרט את התחשיב אשר עומד בבסיס רכיב התביעה שענייננו גמול שעות נוספות ועבודה במנוחה שבועית.
עיון בכתב התביעה המתוקן מעלה כי התובעת הסבירה כדבעי ובאופן מפורט את החישוב שביצעה בגין גמול שעות נוספות ועבודה במנוחה שבועית. התובעת הבהירה כי תחשיבה המתוקן מתבסס על החזקה הקבועה בסעיף 26ב לחוק הגנת השכר, התשי"ח 1958, שמתייחסת ל- 60 שעות נוספות בחודש. על בסיס היקף זה מובהר חישוב מדוייק אותו ערכה התובעת ואשר בסיכומו נתבע בגין גמול שעות נוספות ועבודה במנוחה שבועית סכום ספציפי בסך 161,078 ₪.
מרבית ההלכות הפסוקות הנוגעות לכימות כתבי טענות עוסקות בנסיבות בהן התובע נמנע מנקיבת סכומי תביעה מדוייקים וחישובים נהירים (ומשכך אף לא משולמת אגרה כדין) ובוחר להגיש תובענה לסעד הצהרתי תוך הימנעות מהמלאכה הכרוכה בחישוב הסעדים.
בענייננו, כאמור, סבורני כי כתב התביעה פורט כדבעי, אדניו העובדתיים ברורים (החזקה הקבועה בסעיף 26ב לחוק הגנת השכר) וכך גם החישוב שבוצע (שיעור כל שעה נוספת, מספר השעות הנוספות בחודש וכיוצ"ב).
התובעת הבהירה בכתב התביעה המתוקן כי בכתב התביעה המקורי נתבע סכום אשר חושב "בהתאם למספר דוחות שערכה התובעת בעצמה", כי במועדים הרלבנטיים "הגישה להנהלת החשבונות של הנתבעת באמצעות דוא"ל של המעסיקות, את דוחות העבודה, לתובעת כמובן אין עוד גישה לתא דוא"ל זה".
מצאתי כי נוכח החזקה הקיימת בסעיף 26 לחוק הגנת השכר ובשים לב להבהרות התובעת בדבר אומדן שערכה, לכאורה, בכתב התביעה המקורי על בסיס מספר דוחות מדגמיים שנערכו על ידה, אין פסול בכימות רכיב תביעה מסוג זה באופן בו כומת ועל בסיס החזקה הקבועה בדין. סבורני כי כתב התביעה המתוקן כולל פירוט מספק לצורך הבנת גדר המחלוקת בין הצדדים ברכיב זה. דהיינו, על בסיס המצויין בכתב התביעה המתוקן יכולות הנתבעות להבין בנקל את היקף הרכיב והאופן בו הוא כומת ולכלכל את צעדיהן בדבר האופן שבו הן מבקשות לנהל את הגנתן.
ככל שבידי התובעת מסמכים ספציפיים אותנטיים שמלמדים על היקף של שעות נוספות ושל שעות שבוצעו במנוחה שבועית יהא עליה להעביר את המסמכים האמורים לידי הנתבעות במסגרת הליך גילוי מסמכים, שכן מדובר, לכאורה, במסמכים רלבנטיים חיוניים שעשויים לשפוך אור על המחלוקת ולסייע לחקר האמת.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת