סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
65547-06-16
14/04/2017
|
בפני השופטת:
אירית הרמל
|
- נגד - |
התובע:
לירון בכר
|
הנתבעים:
1. ע.מ.י מיזמים חינוכיים בע"מ 2. מרדכי עמוס
|
החלטה |
1.במסגרת דיון קדם המשפט שהתקיים ביום 28.3.17, ביקשו הנתבעים כי בית הדין יורה על מסירת שאלון לתובע אשר יעסוק בטוהר הבחינות.
המבקשים טוענים כי מאחר ומועלות האשמות חמורות כלפי בית הספר, הם מבקשים אפשרות לבחון אותן ולוודא את נכונותן.
לטנת המשיב, חלף המועד להגשת בקשות מקדמיות ואין מקום להגיש בקשה זו לראשונה במועד קדם המשפט. עוד טוען התובע כי גרסתו המלאה תוצג בתצהיר עדות ראשית והנתבעים יוכלו להחשף לטענות ולהתייחס אליהן, בהתצהירים מטעמם. לפיכך, אין בטענות המבקשים כדי להצדיק מתן מענה לשאלון אשר ניתן רק מטעמים מיוחדים.
2.לאחר עיון בבקשה, הרי שדינה להידחות.
הודעת המזכירות מיום 9.10.16 קובעת כי כל בקשה מקדמית יש להגיש 60 יום קודם מועד דיון קדם המשפט ובקשות שיוגשו לאחר מועד זה לא יתבררו, אלא בהתקיים טעמים מיוחדים לאיחור בהגשה (סעיפים 8 ו-9 להחלטה). המבקשים לא הצביעו על טעמים מיוחדים לאיחור בהגשה. טענות התובע באשר "לפרשיות העתקה בבגרות" צוינו בכתב התביעה (ס' 28, ס' 51, ס' 54), לכן רק מטעם זה דין הבקשה להידחות. לשם השלמת התמונה יצויין כי טענות אלה הוכחשו במלואן בכתב ההגנה (ס' 25, ס' 47, ס' 75, ס' 78 לכתב ההגנה).
3.גם לגופו של עניין, אין מדובר בנסיבות המצדיקות מתן צו כאמור.
תקנה 46 (ב) לתקנות מורה כך:
"בית הדין או הרשם רשאי, מטעמים מיוחדים שיירשמו, ליתן לבקשת בעל דין צו למסירת שאלון לבעל דין אחר, אם היה סבור שיש בכך כדי לאפשר לבית הדין להכריע בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי-הדין".
4. ידוע, כי שאלון הנו כלי, אשר השימוש בו בבית הדין לעבודה נעשה לעיתים נדירות. על פי נוסח התקנות שימוש בכלי זה יעשה רק מ"טעמים מיוחדים שיירשמו". המבקשים לא פירטו טעמים מיוחדים כאמור. הטענה, כי הנתבעים מבקשים לבחון את גירסת התובע בנוגע לטוהר הבחינות ולוודא אם היא נכונה, אינה בבחינת טעם מיוחד שיצדיק חיוב התובע להשיב לשאלון בנושא "טוהר הבחינות".
5. לעניין זה נפסק בענייןבר"ע 1534-04-11 לודמילה קוצ'וק - חברת החשמל לישראל (ניתן ביום 5/5/11) כך -
"אין להפעיל הסמכות למתן צו למסירת שאלון כעניין שבשגרה, אלא רק במקרים חריגים המצדיקים זאת, בנסיבות בהן יש קושי לברר את השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת, וכאשר האמצעים הדיוניים האחרים אינם מאפשרים בירור תקין של ההליך".