סע"ש
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
63500-06-15
24/05/2016
|
בפני הרשמת:
רחל גרוס
|
- נגד - |
התובע:
מרדכי חטואל עו"ד יאן קרומין
|
הנתבעת:
יובלים אשדוד בע"מ ח.פ. 514061472 עו"ד עמיחי וינברגר
|
החלטה |
1.לפני בקשה לתיקון כתב תביעה.
2.כעולה מההחלטה מיום 19.1.16, במהלך דיון קדם המשפט אשר התקיים בפני כב' הנשיאה א. סלע התברר שהסכומים שנתבעו בגין כל אחד מהרכיבים נתבעו באופן כוללני ולא על פי המסמכים והנתונים כפי שהיו בתקופה הרלוונטית.
בנסיבות אלה, נקבע כי אין מנוס מהגשת כתב תביעה מתוקן שיישקף את הרכיבים הנתבעים ואת הסכומים הנתבעים בגינם. בית הדין הורה לתובע להגיש כתב תביעה מתוקן ומפורט המבוסס על הסכומים שהשתכר במהלך עבודתו והסכומים שלהבנתו מגיעים לו ולא שולמו לו.
3.בבקשה דנן, עותר התובע להתיר את תיקון כתב התביעה מעבר לתיקון אשר הותר במסגרת החלטת בית הדין מיום 19.1.16, כך שיוספו בו רכיבים של דמי נסיעות, שעות נוספות, הפרשי פנסיה, הפרשי קרן השתלמות, הפרש פיצויי פיטורין, פיצוי בגין העסקה פוגענית ולשון הרע.
לטענת התובע, לאור החלטת בית הדין מיום 19.1.16 הוא שכר שירותיו של רואה חשבון אשר ערך עבורו תחשיב ומתחשיב זה התגלה כי לתובע מגיעים תגמולים עבור רכיבים אשר לא נתבעו בכתב התביעה המקורי. התובע מוסיף וטוען כי מכיוון ששילם הוצאות עבור הגשת כתב תביעה מתוקן (בהתאם להחלטת בית הדין מיום 19.1.16) ובפועל טרם הוגש כתב התביעה המתוקן, הרי שיש לפטור אותו מהוצאות תיקון כתב התביעה ככל שהתיקון מתייחס לבקשה דנן.
4.הנתבעת התנגדה לבקשה וטענה, בין היתר, כי התיקון אשר הותר בהתאם להחלטת בית הדין מיום 19.1.16 מתייחס אך ורק לעילות התביעה שהתבקשו על ידו בכתב התביעה המקורי וכי במסגרת הבקשה דנן, התובע מבקש, למעשה, להוסיף לתביעה 7 עילות חדשות לחלוטין. הנתבעת הוסיפה וטענה כי הבקשה לתיקון כתב התביעה הוגשה לאחר שהתקיים דיון מקדמי וכי התובע לא פירט כל טעם לאי הכללת הרכיבים אותם הוא מבקש להוסיף לתביעתו, מלכתחילה ועל כן אין להתיר לו לערוך מקצה שיפורים לתביעה שהגיש.
לחילופין, טענה הנתבעת כי ככל שבית הדין יתיר לתובע לתקן את תביעתו, יש לחייב את התובע בתשלום הוצאות לאור העובדה כי כבר הוגש כתב הגנה והתקיים דיון.
5.בהתאם לתקנה 41 (א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב – 1991, תיקון כתב טענות יכול ויורשה ע"י בית הדין בכל שלב משלבי הדיון. ככלל ולמעט במקרים חריגים ינקוט בית הדין לעבודה גישה ליברלית וייעתר לבקשות לתיקון כתב התביעה מקום בו הבקשה אינה לוקה בשיהוי, הוגשה בתום לב, הנזק לצד האחר ניתן לפיצוי בכסף ומקום בו יהיה תועלת בתיקון לבירור הפלוגתאות.
6.בקשה לתיקון כתב תביעה מחייבת איזונים בין האינטרסים של הצדדים להליך, בינם לבין עצמם ובין האינטרסים של הציבור.
במלאכת האיזון יש להביא בחשבון שהזכות להליך הוגן אינה רק נחלת התביעה, אלא גם נחלת ההגנה. לפיכך, מקום בו התובע מבקש לתקן את תביעתו, יש לבחון את התנהלותו ואת המשמעות של היענות לבקשה מבחינת ההליך עצמו ומבחינת ניצול זמנו של בית הדין; כמו כן, יש לבחון עד כמה הכרחי התיקון והאם יביא הדבר לחסימת הטענה או עילת התביעה וכן האם עסקינן בזכויות משפט העבודה המגן או בזכויות חוקתיות, כאשר באלה יטה יותר בית הדין להיות "גמיש" בהיענות לבקשה לתיקון כתב התביעה.