כתב תביעה הוגש בתיק ביום 31.8.2015 וכתב הגנה ביום 12.10.2015.
ביום 3.12.2015 הוגשה בקשה מטעם התובע לתיקון כתב תביעה.
בבקשה נטען, כי התובע הגיש את התביעה בטרם היה מיוצג על ידי עורך דין ועל כן לא היה מודע למלוא היקף זכויותיו ולא דייק בסכומי התביעה.
לבקשה צורף עותק מכתב התביעה המתוקן.
ביום 27.12.2015 התקבלה תגובת הנתבעת. הנתבעת מתנגדת לבקשה שכן התובע יכל לפנות ליעוץ משפטי כבר כשהגיש תביעתו, ולדעתה אין זה משנה שהבקשה הוגשה בטרם התקיים דיון בתיק.
לדעת הנתבעת – מטרת תיקון כתב התביעה הוא לנפח את התביעה.
לחילופין – מבקשת הנתבעת כי במידה ובית הדין ייעתר לבקשה – כי יפסקו הוצאות לזכותה.
דיון והכרעה:
תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב-1991 קובעת כי בית הדין או הרשם רשאי בכל עת להתיר לכל אחד מבעלי הדין לתקן את כתבי טענותיו.
הכלל בנוגע לתיקון כתבי טענות הינו, שאם הנוסח המתוקן מעמיד את הפלוגתא האמיתית לדיון ואם לא יהיה בתיקון כדי לגרום לצד השני עוול שפיצוי כספי לא יוכל לתקן – ייעתר בית הדין לבקשה.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.