סע"ש
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
53599-01-14
26/07/2016
|
בפני השופטת:
מיכל פריימן
|
- נגד - |
המבקשת:
שירותי בריאות כללית עו"ד תמר גולן
|
המשיבה:
ד"ר קרוליין כהן עו"ד אייל שטרנברג
|
החלטה |
1.ד"ר קרולין כהן (להלן: "המשיבה") הינה רופאה אשר חתמה עם המבקשת בתאריך 31.3.11 על הסכם לקבלה למסלול התמחות ברפואת משפחה אצל המבקשת.
בהסכם נקבע פיצוי מוסכם למקרה בו תופסק ההתמחות לאחר חלוף 12 חודשים ממועד תחילת ההתמחות.
2.המשיבה החלה את ההתמחות בתאריך 15.5.11.
ביום 10.11.13 הגישה המשיבה בקשה לחופשה ללא תשלום בת שנתיים ימים החל מה- 1.03.14 וזאת עקב מעבר לגרמניה לטענתה, בעקבות עבודת בעלה, אשר קיבל הצעת עבודה יוקרתית לביצוע מחקר בגרמניה.
לטענת המבקשת, בקשתה של המשיבה נדחתה ונאמר לה כי ככל שתחליט להפסיק את התמחותה ולנסוע לגרמניה תדרוש המבקשת את תשלום הפיצוי הכספי בהתאם להסכם ההתמחות שנחתם עמה.
לטענת המשיבה, הבהירה למבקשת כי בשובה ארצה בכוונתה לחזור לתפקידה וכי היא מתכוונת להמשיך את התמחותה בתחום רפואת המשפחה בגרמניה על מנת לשמור על רצף ההתמחות והלמידה. לטענתה, נציגי המבקשת אישרו את בקשתה ואולם, חזרו בהם, והיא נדרשה לשלם למבקשת סכום של 60,000 ₪ בגין עזיבתה.
3.בתאריך 27.01.14, הגישה המבקשת את התביעה שבפנינו.
המבקשת עותרת לחיוב המשיבה בתשלום הפיצוי המוסכם הקבוע בהסכם ההתמחות וזאת בסך 60,000 ₪ בתוספת ריבית והצמדה.
כן תובעת היא לחייב את המשיבה בתשלום פיצוי בגין הפרת חובת תום הלב בסך של 20,000 ₪ וכל סעד אחר אותו ימצא לנכון לתת ביה"ד בנסיבות העניין.
4.בפני בקשת המבקשת להורות למשיבה על גילוי המסמכים הספציפיים הבאים:
א.פניית בעלה של המשיבה אל המוסד/פנייתו של המוסד אל בעלה של המשיבה בהצעת עבודה; המשך התכתבויות בין הצדדים לעניין העבודה במוסד וההסכמים שנחתמו בין הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת