|
תאריך פרסום : 16/07/2015
| גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
53156-06-12
18/08/2014
|
בפני השופט:
אורן שגב
|
- נגד - |
התובע:
דני משה עו"ד עמוס ברכה
|
הנתבע:
חיים פוזנר שירותי רכב בע"מ עו"ד גד שושני
|
פסק דין |
רקע עובדתי וטענות הצדדים
-
הנתבעת הינה חברה פרטית העוסקת בתיקון כלי רכב במרכז שירות בו הועסק התובע בתפקיד מכונאי רכב, תחת ניהולו של מר חיים פוזנר (להלן: "מר פוזנר").
-
התובע החל את עבודתו בחודש יוני 2008 והוא הועסק כשישה חודשים (להלן: "התקופה הראשונה"). בחודש דצמבר 2008 עבר התובע לעבוד במוסך יונדאי יהוד, דורי סוכנויות רכב בע"מ (להלן: "מוסך יונדאי") הסמוך למוסך הנתבעת באותו התפקיד.
-
בחודש יולי 2009 שב התובע לעבוד בנתבעת וחתם עמה על "מסמך הבנות" בו סוכמו שעות עבודתו ושכרו החודשי. התובע הועסק עד ליום 11.1.12, עת פוטר מעבודתו (להלן: "התקופה השנייה").
-
לטענת התובע, בתום התקופה הראשונה הוא לא קיבל מכתב פיטורים או גמר חשבון מהנתבעת. בנוסף, הנתבעת החזירה אותו לעבודה לאחר כשבעה חודשים ועל כן ביקש לטעון, כי משנותרה בידי הנתבעת השליטה על עבודתו והסמכות להעבירו ממקום למקום, לא נותקו יחסי עובד מעביד. עוד הוסיף, כי יש לראות בתקופה בה הועסק במוסך יונדאי כהפסקה ארעית שחלה ביחסי העבודה. נוכח המפורט, טען כי הנתבעת היא המעסיקה האחרונה באותו מקום עבודה והאחראית לזכויות הנובעות מעבודתו החל מתחילתה ועד למועד פיטוריו.
-
הנתבעת דחתה טענות אלו והטעימה, כי בסוף התקופה הראשונה פוטר התובע מעבודתו ונערך לו גמר חשבון כולל תשלום הודעה מוקדמת ופדיון חופשה. התובע הועסק במוסך יונדאי לאחר שמר פוזנר, בטוב ליבו, סייע לו באיתור מקום עבודה זה. המדובר במקום עבודה אחר, בעלים אחרים ומעבידים שונים. ביום 10.7.09 נקלט התובע מחדש אצל הנתבעת. לפיכך, אין הנתבעת אחראית לתקופה בה הועסק התובע במוסך יונדאי.
-
אשר לנסיבות פיטורי התובע – לטענתו, בחודש אוקטובר 2011 הודיע לו מר פוזנר על סיום עבודתו בשל בקשתו החוזרת ונשנית לקבלת העלאת שכר. סמוך לאחר מכן, חזרה בה הנתבעת מפיטוריו והוא הועסק עד ליום 11.1.12 עת פוטר בהיותו בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת, ומבלי שנערך לו שימוע כדין.
-
לגרסת הנתבעת, התובע פוטר לראשונה בחודש אוקטובר 2011 בשל איחוריו התכופים, ההפסקות אותן נטל ללא אישור, הספקו הנמוך וכיו"ב. בתום חודש הודעה מוקדמת פנה התובע לנתבעת וביקש לקבל הזדמנות נוספת. אלא שחרף האמור, התובע לא שינה מדרכיו והפר את כללי המשמעת הנהוגים במקום העבודה עד אשר נאלצה לפטרו.
-
במסגרת כתב התביעה עתר התובע לתשלום תוספת ותק, גמול שעות נוספות, שכר בגין ימי מחלה, תמורת הודעה מוקדמת, פדיון חופשה שנתית והפרשי פיצויי פיטורים. עוד עתר לפיצוי בגין עגמת נפש ופיצוי בגין אי עריכת שימוע.
-
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|