סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
51365-04-15
07/08/2016
|
בפני השופטת:
אופירה דגן-טוכמכר
|
- נגד - |
תובע:
בני שליט"א עו"ד ע. אסנת
|
נתבעת:
נת"ע - נתיבי תחבורה עירוניים להסעת המונים בע"מ עו"ד ת. הדס וכ. חורב אלטמן
|
פסק דין |
לפנינו תביעה שהגיש התובע כנגד הנתבעת לתשלום פיצויי פיטורים מוגדלים בשיעור 100% ולפיצויים בגין פיטורים שלא כדין ועוגמת נפש.
העובדות לענייננו:
-
הנתבעת הנה חברה ממשלתית אשר מופקדת על תכנון ויישום מערכת תחבורתית להסעת המונים במטרופולין תל אביב, בין השאר באמצעות רכבת עירונית חשמלית ("רכבת קלה") (להלן: "הנתבעת" או "החברה").
-
התובע הועסק בנתבעת החל מיום 1.4.03 בתפקיד מנהל אגף תחבורה, המוגדר כ"פקיד בכיר" כמשמעותו בסעיף 32(א)(4) לחוק החברות הממשלתיות, תשל"ה- 1975. התובע חתם על הסכם עבודה אישי לעובד בכיר (נספח 1 לכתב התביעה המתוקן).
-
במהלך שנת 2014 , עם מינויו של מנכ"ל החברה החדש- מר יהודה בר-און (להלן: "מר בר-און" ו/או "המנכ"ל"), הוכנה בנתבעת תכנית מקיפה לשינוי מהותי באופן הפעילות של החברה, נוכח שינוי התפיסה הניהולית אשר עיקרה: מעבר מחברה מנהלת המבצעת בעצמה את הפרויקטים, לחברה מפקחת אשר קובעת את המדיניות והסטנדרטים בתחומים השונים ומוודאת כי העבודה מבוצעת ברמה הנדרשת כאשר ניהול הפרויקטים נעשה באמצעות מיקור חוץ מקצועי.
-
בעקבות שינוי התפיסה הניהולית, נערך בנתבעת שינוי ארגוני מהותי, אשר נועד לתמוך בתפיסת הניהול החדשה. בעקבות כך, החל בחברה הליך של רה ארגון ובכלל זה ביטול ואיחוד משרות, הגדרה מחודשת של תפקידים ומהותם, צמצום במצבת כוח האדם ועוד.
-
בעת עריכת השינויים במבנה הארגוני החדש, מונו סמנכ"לים חדשים לחברה. בהתאם לתפיסת החברה, התייתרו תפקידיהם של שכבת מנהלי האגפים, אליה משתייך בין היתר התובע (ראו סע' 13 לכתב התביעה המתוקן).
-
עם תחילת השינוי הארגוני, במהלך שנת 2014 סיימו עבודתם בחברה שניים ממנהלי האגפים בחברה- מר אודי לרמן- מנהל אגף ביצוע ומר ספי הכהן, מנהל אגף בקרות הפרויקט. במסגרת הסכם פרישה שנחתם עמם, קיבלו השניים פיצויים מוגדלים בשיעור 100%, על פי המלצת המנכ"ל בר-און ובאישור דירקטוריון החברה.
-
ביום 12.1.15 קיבל התובע מכתב זימון לשימוע, בו צוין כדלקמן:
"הנדון: זימון לשימוע בעניין הכוונה לסיים את העסקתך
שלום רב,
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת