סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
50908-05-13
27/11/2016
|
בפני השופטת הבכירה :
מיכל לויט
|
- נגד - |
תובע:
עלם זרסיני עו"ד עמר ליאב
|
נתבעים:
1. בית אור אחד שרותים סיעודיים בע"מ 2. אופקים נ.מ. בע"מ 3. משה אביר
עו"ד אבי אברהם
|
פסק דין |
1.התביעה שלפנינו עניינה עתירתו של התובע, נתין אריתראה, לתשלום פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים, פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה, גמול עבודה בשעות נוספות ושעות שבת, דמי נסיעות ופיצוי מכוח חוק הגנת השכר בשל אי הנפקת תלושי שכר ערוכים כדין.
2.במקור הגיש התובע, עוד טרם היה מיוצג על ידי עורך דין, כתב תביעה כנגד הנתבע 3 בלבד, מר משה אביר. בהמשך, הוגש ע"י בא כוחו כתב תביעה מתוקן כנגד שתי נתבעות נוספות: הנתבעת 1 - בית אור אחד שירותים סיעודיים בע"מ והנתבעת 2 - אופקים נ.מ. בע"מ.
3.הנתבעת 1 הינה חברה המפעילה בית אבות סיעודי במושב ביתן אהרון בשרון.
4.התובע עבד כמטפל בקשישים בחצרי הנתבעת 1 החל מחודש 11/2009 ועד ליום 6.9.14, כשהחל מחודש 2/2013 הוא הועסק ישירות על ידי הנתבעת 1.
תמצית טענות הצדדים
5.לטענת התובע, על יחסי הצדדים חל צו ההרחבה בענף אספקת כח האדם, שהרחיב את הוראות ההסכם הקיבוצי הכללי 7003/2004 שנחתם בין ארגון לשכות המסחר לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה והסתדרות העובדים הלאומית ולחלופין, חל עליהם לעניין ההפרשות לפנסיה ולפיצויים צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף משנת 2008.
לטענתו, במשך תקופת עבודתו לא שולמו לו מלוא זכויותיו ועל כן עתר לתשלום דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים, פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה, גמול עבודה בשעות נוספות, שעות שבת ולילה, דמי נסיעות ופיצוי מכוח חוק הגנת השכר בשל אי מסירת תלושי שכר ערוכים כדין.
התובע טען כי פוטר ביום 7.9.14 שלא כדין וללא מתן הודעה מוקדמת ועל כן עתר בנוסף לתשלום פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת. בסיכומים טען לראשונה לזכאותו לפיצויי פיטורים מהנתבעים 2 ו- 3 בשל חילופי מעסיקים בחודש 2/2013.
6.הנתבעת 1 טענה כי שילמה לתובע סך של 12,700 ש"ח בגין מלוא זכויותיו במסגרת הסכם פשרה שנחתם כשהיה מיוצג על ידי נציג ההסתדרות.
באשר לתקופה שעד לחודש 2/2013 נטען כי חברת כח האדם שבבעלות הנתבע 3 היא שקבעה את תנאי השכר, שילמה את השכר והנפיקה את התלושים.
הנתבעת 1 טענה כי התובע הוא שהתפטר מעבודתו מיוזמתו ומבלי שנתן הודעה מוקדמת, וזאת בתגובה להחלטה להשעותו בעקבות תלונה שהתקבלה ממשפחה של דיירת. משכך, לטענתה, התובע אינו זכאי לפיצויי פיטורים ואף יש לקזז מכל סכום שייפסק לזכותו דמי הודעה מוקדמת. לחלופין טענה כי ככל שייקבע כי התובע פוטר, פיטוריו היו עקב הפרת משמעת חמורה המצדיקה שלילת פיצויי פיטורים.
באשר לתביעה לתשלום דמי הבראה וחופשה טענה הנתבעת 1 לאחריותה לביצוע הפרשות רק בגין התקופה בה עבד התובע במישרין אצלה והבהירה כי שילמה לו את הסכומים שנותרו לזכותו במסגרת הסכם הפשרה שנחתם עמו.