סע"ש, עמ"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
49436-09-14,49453-09-14
10/03/2016
|
בפני השופטת:
שרה מאירי
|
- נגד - |
התובע:
AMANIEL TEKLE
|
הנתבע:
סופר זול בן גוריון בע"מ
|
החלטה |
בפניי בקשה חוזרת של התובע למתן צו לגילוי שיחות (6/1/2016).
ביה"ד מתבקש להורות לחברת אורנג' פרטנר תקשורת בע"מ וסלקום בע"מ לגלות שיחות שנעשו בין התובע לממונים עליו מטעם המשיבה, ככל שנעשו, בתקופה 10/2010-1/2012.
ואלו נימוקי הבקשה- המסמך המבוקש הוא רלוונטי ויש בו כדי לסייע לחקר האמת; המסמך המבוקש הוא פלט שיחות יוצאות ונכנסות בין מס' הטלפון של התובע ובין זה של הממונה ויש בו כדי לסייע לצדדים ולביה"ד להתדיין באופן יעיל ולהגיע לחקר האמת; בהתאם לפלט השיחות יוכל ביה"ד לדעת מתי בדיוק התחיל התובע לעבוד אצל הנתבעת או מי מטעמה; ביה"ד התבקש להורות על מתן הצו בהיעדר תגובת הנתבעת.
ביום 15/2/2016 הוגשה תגובה לבקשה.
הנתבעת מתנגדת לבקשה מטעמים אלו - אין רלוונטיות לשיחות הטלפוניות, בין אם נעשו כאלה או לאו בתקופה המבוקשת; התובע כעובדים אחרים רבים, יכול ופנה אל הנתבעת או למי מהעובדים לצורך חיפוש עבודה; לאורך תקופת העסקתו הקשר עימו נעשה באמצעות מספרי טלפון שונים; ע"פ ידיעתו האישית של מנהל הנתבעת, התובע התגורר עם חבריו שבזמן המבוקש עבדו בנתבעת ויש להניח כי מסיבות שונות שימש מספר הטלפון המדובר אנשים שונים; לפיכך, במידה ותמצא התקשרות כזו או אחרת, אין בכך כדי להשליך על כך כי עבד אצל הנתבעת באותה התקופה.
ביום 22/2/2016 הוגשה תשובה לתגובת הנתבעת לבקשה.
המבקש חוזר על טענותיו ומוסיף כי טענות הנתבעת הן סתמיות, כלליות והועלו רק ליתן תירוצים מדוע לא לאפשר מתן הצו; המסמך המבוקש רלוונטי ויש בו כדי לסייע לחקר האמת; בין הצדדים קיימת מחלוקת מהותית בדבר תקופת העבודה של התובע אצל הנתבעת והמסמך המבוקש הוא פלט שיחות יוצאות ונכנסות ויש בו כדי לסייע לבירור האמת.
לאחר שבחנתי טענות הצדדים וראיותיהם- החלטתי לדחות את הבקשה כדלקמן:
התובע הוא עובד זר שעבד אצל הנתבעת.
בין הצדדים מחלוקת לגבי מועדי תקופת עבודתו ובפרט, האם עבד התובע בתקופה 10/2010-1/2012.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת