אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סע"ש 33058-05-14

סע"ש 33058-05-14

תאריך פרסום : 12/09/2016 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
33058-05-14
08/09/2016
בפני השופט:
ד"ר יצחק לובוצקי - שופט בכיר

- נגד -
תובע:
יואב יובל דיעי
עו"ד ישראל הרצברג
נתבעת:
טליס מערכות אינטגרציה בע"מ
עו"ד ירון טבצ'ניק
פסק דין

התובע (להלן גם: "העובד") עבד אצל הנתבעת (להלן גם: "המעסיק"), במשך ארבעה וחצי (4.5) חודשים ועד ליום 7.11.13 (להלן גם: "תקופת העבודה"); והכל לפי "משכורת חודשית קובעת" של 7,200 ₪ (להלן גם: "המשכורת הקובעת").

לפני ביה"ד הונחו תביעות התובע שהוגדרו בדיון של יום 1.5.16 , וכללו: "תמורת הודעה מוקדמת לפיטורים"; "הפרשים לפנסיה" (360 ₪); "פדיון חופשה" (1,085 ₪); ופיצוי בגין "פיטורים שלא כדין" בשל " היעדר שימוע לפני פיטורים".

המעסיק מצדו מבקש לקזז מכל מה שיפסק לתובע, אם יפסק סך של 500 ₪ לפחות בקשר ל"קנס תעבורה" ; וכן לפחות 700 ₪ בקשר למקדחה שלא השיב העובד למעסיקו בתום עבודתו, ופיצוי בשל "פגיעה במוניטין של המעסיק" (עמ' 6 לפרוטוקול).

"תמורת הודעה מוקדמת לפיטורים":

אין מחלוקת שהתובע פוטר. אין מחלוקת כי חרף תקופת העבודה הקצרה, מגיעה לו "הודעה מוקדמת" של חודש ימים (ר': הסכם העבודה נספח ב' לתצהיר עדותו הראשית של התובע). העובדה שהמעסיק שוחח עם העובד, בקשר לאפשרות פיטורים, שיחה שקוימה בתחילת אוקטובר, אינה משחררת אותו ממתן "הודעה מוקדמת" לפיטורים עצמם, שגובשו רק בחודש נובמבר.

אורך התקופה של ההודעה המוקדמת למפוטר ולמתפטר כאחד, ייקבע על פי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות. עם זאת, במקום שנקבע במפורש בחוזה אישי או בהסכם קיבוצי בר תוקף, כי תקופת ההודעה המוקדמת עדיפה – היא זו שתחול (דב"ע נז/3-73 גלעד ברנע נ. מד"י, סע' 5 (ג) (2) לפס"ד מיום 7.2.99).

הנתבעת תשלם אפוא לתובע סך של 7,200 ₪ , כ"תמורת הודעה מוקדמת לפיטורים".

התביעה לעניין "פיטורים שלא כדין":

חרף תקופת העבודה הקצרה, וחרף העובדה שאנו לא שוללים את טענת הנתבעת לפיה מדובר היה בתקופת עבודה שנועדה מלכתחילה להוות "תקופת ניסיון"; אין הדבר פוטר את המעסיק מ"שמיעת העובד". הרעיון הוא, ליתן לזה האחרון הזדמנות ראויה להגן על מקום עבודתו, אפילו אם עבודתו היא ממילא "לתקופה קצובה" (ר': ע"ע 1290/02 מד"י נ. אלי שדה, סע' 15 לפס"ד מיום 6.3.03).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ