סע"ש
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
32045-02-16
16/02/2016
|
בפני הרשמת:
ד"ר רויטל טרנר
|
- נגד - |
המבקשת:
ליאה אניקין
|
המשיבים:
1. תאליא עיצוב ותעשיית נגרות בע"מ 2. עמאר ח'טיב
|
החלטה |
1.התביעה בתיק הנדון עניינה בפיצוי בגין הפרת חוזה ועוגמת נפש, כאשר לטענת המבקשת עבדה עבור המשיבים מספר ימים במהלך חודש מאי 2015, ולאחר מכן החליטו המשיבים שלא להמשיך להעסיקה, בניגוד לחוזה העבודה שנחתם בין הצדדים. הסעד המבוקש הינו בסך 78,000 ₪.
2.כעת מונחת לפניי בקשה לפטור מתשלום אגרה. תשלום האגרה בתיק עומד על סך של 780 ₪. התנאים להענקת הפטור מתשלום אגרה מפורטים בתקנות בית הדין לעבודה (אגרות) תשס"ח-2008, כדלקמן:
"12(א) בעל דין, הטוען שאין ביכולתו לשלם אגרה, יצרף לתובענה, עם הבאתה לראשונה לבית הדין, בקשה לפטור מתשלום אגרה בגין אותה תובענה, בצירוף תצהיר שיפרט בו את רכושו, רכוש בן זוגו ורכוש הוריו אם הוא סמוך על שולחנם, ומקורות הכנסתו בששת החדשים שקדמו לתאריך הבקשה; הבקשה והתצהיר יהיו לפי הטופס שבתוספת השניה.
(ב) הוגשה בקשה לפטור מתשלום אגרה וראה בית הדין שאין ביכולתו של המבקש לשלם את האגרה, ונראה לבית הדין שההליך מגלה עילה, רשאי בית הדין לפטור את המבקש מתשלום האגרה, כולה או חלקה; בית הדין יתחשב ביכולתו האישית של המבקש בלבד, בהסתמך על רכושו, רכוש בן זוגו ורכוש הוריו אם הוא סמוך על שולחנם בלבד."
3.לפיכך, על בית הדין לבחון את יכולתו של המבקש לשלם אגרה וכן האם ההליך מגלה עילה, וכל זאת על פי הקריטריונים שנקבעו בתקנה 12 האמורה. מדובר בשני תנאים מצטברים, אשר הנטל ההוכחה ביחס אליהם מוטל על המבקש.
4.בתצהירה מציינת המבקשת כי הכנסתה כוללת משכורת חודשית בסך 3,000 ₪ וקצבת מזונות בסך כ- 3,000 ₪. מעיון בתלושי השכר שצירפה המבקשת לתצהירה עולה כי משכורתה הממוצעת הינה בסך 3,627 ₪ (ולא 3,000 ₪ כפי שהצהירה בתצהיר). אומנם עולה מתדפיס חשבון הבנק של המבקשת כי החשבון נמצא ביתרה שלילית, אולם נוכח הכנסתה החודשית של המבקשת, לא שוכנעתי כי אין ביכולתה לעמוד בתשלום האגרה. יצוין, כי המבקשת לא פירטה אילו מאמצים עשתה (ככל שעשתה) בכדי לגייס כספים לצורך תשלום האגרה מצד שלישי וביניהם חברים וקרובי משפחה.
5.גם מבחינת התנאי הנוסף שעניינו השאלה האם ההליך מגלה עילה, יש לציין כי הסכום שנתבע בגין הפרת החוזה ועוגמת הנפש, בהתחשב בתקופת העבודה אצל המשיבים ובשאר נסיבות העניין (כגון המועד בו החלה המבקשת לעבוד במקום עבודה חלופי בהתאם לתלושי השכר שצירפה), הינו לכאורה בלתי סביר.
6.מכל המקובץ לעיל, דין הבקשה להידחות.
7.בהתחשב בנסיבותיה האישיות של המבקשת, ובהתאם לסמכותי מכוח סעיף 12(ו) לתקנות בית הדין לעבודה (אגרות), תשס"ח-2008, תשלם המבקשת את האגרה בשני תשלומים שווים, כאשר מועד התשלום הראשון תוך 30 ימים מהיום ומועד התשלום השני תוך 60 ימים מהיום.
ניתנה היום, ז' אדר א' תשע"ו, (16 פברואר 2016), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.