- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סע"ש 1727-01-14
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
1727-01-14
18.6.2016 |
|
בפני השופט: דורי ספיבק- אב בית דין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: ג.ר. עו"ד אופיר גל |
נתבעים: ל.ת. בע"מ עו"ד עודד שטרוזמן עו"ד רויד בן שמחון |
| פסק דין | |
נציגת ציבור עובדים גב' הלן הרמור
נציג ציבור מעסיקים מר יצחק סרי
1.האם הועסק התובע על ידי הנתבעת כקבלן עצמאי או כעובד? וככל שהועסק כעובד, האם פוטר שלא כדין? האם נותרה החברה חייבת לו עמלות? והאם גרם התובע לנתבעת נזקים בגינם עליו לפצותה? אלה הן השאלות המרכזיות שבהן עלינו להכריע במסגרת התביעה והתביעה שכנגד שלפנינו.
התשתית העובדתית ומהלך ההתדיינות
2.הנתבעת, ל. ת. בע"מ (להלן: החברה) עוסקת במתן שירותי תרגום בכתב ובעל פה בארץ ובחו"ל. החברה מצויה בבעלותה של הגב' מ. ח. , ובניהולה. משרדיה ממוקמים בישוב תלמי מנשה, בבית מגוריה של מיכל. החברה מעסיקה עובדים שכירים, וכן היא מספקת שירותי תרגום מקצועיים באמצעות מאות מתרגמים עצמאיים.
התובע שימש בתפקיד מנהל שיווק ומכירות בחברה, ובמסגרת זו עסק בניהול פרויקטים של תרגום. עבודתו בוצעה ברובה ממקום מושבו שבעיר ברלין, בירת גרמניה. הקשר בין התובע לחברה החל עובר לשנת 2010, אולם אין חולק כי תקופת ההתקשרות בין הצדדים הנדונה במסגרת תביעה זו היא מנובמבר 2010 עד אמצע מאי 2013.
התובע קיבל תמורה שהורכבה משכר בסיס, ומעמלות שנקבעו באחוזים מהפרויקטים שביצע. בתחילת חושב שכר הבסיס שלו לפי שעות עבודה. בהמשך, כפי העולה מתלושי השכר ממרץ 2012, שולם לו שכר בסיס חודשי קבוע בסך 3,000 ₪.
3.בתחילת תקופת ההתקשרות, החברה שילמה לתובע את התמורה עבור ביצוע תפקידו לעיתים באמצעות חשבוניות מס, ולעיתים בתלושי שכר. החל ממרץ 2012, הונפקו לתובע באופן סדיר תלושי שכר.
הצדדים לא חתמו על חוזה עבודה או חוזה התקשרות. עם זאת, בינואר 2013, דהיינו חודשים ספורים קודם לסיום העסקת התובע, מסרה החברה לתובע טיוטת הסכם עבודה (נספח 6 לתצהיר התובע), והתנהל בין הצדדים משא ומתן בקשר אליו. בסופו של דבר, לא הבשילה הטיוטא לכדי הסכם חתום ומחייב.
4.במכתב מיום 18.4.13 שכותרתו "הודעה מוקדמת לפיטורים לאחר שימוע" (נספח י' לתצהיר החברה) הודיעה החברה לתובע כי בעקבות שיחת שימוע שנערכה עימו ביום 12.4.13, הוחלט על הפסקה עבודתה, וכי זו תופסק בפועל ביום 15.5.13, בחלוף תקופת הודעה מוקדמת בת 30 יום. במכתב, שלא כלל כל נימוק באשר לסיבות להפסקת העבודה, נמסר לתובע כי ישולמו לו זכויותיו הסוציאליות במועד התשלום האחרון, למעט עמלות שחלקן ישולם במועד שלאחר מכן "נוכח אופן העבודה וקבלת התגמולים מהלקוחות". עוד נמסר לתובע כי ישולמו לו פיצויי פיטורים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
