חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש 16783-04-14 אליהו נ' משרד ראש הממשלה/המשרד הראשי ואח'

תאריך פרסום : 12/04/2016 | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה בירושלים
16783-04-14
03/04/2016
בפני השופטת:
דיתה פרוז'ינין

- נגד -
המבקשת:
שרה נתניהו
עו"ד יוסי כהן
משיבים:
1. גיא אליהו
2. מדינת ישראל -משרד ראש הממשלה
3. עזרא סיידוף סמנכ"ל נכסים ומבצעים
4. קלינור אחזקה בע"מ

עו"ד נעמי לנדאו
עו"ד נאוה פינצ'וק
עו"ד ענבל וילנר
עו"ד שלמה בכור
החלטה

נציגת העובדים גב' נחמה אנג'ל

נציג מעסיקים מר רמי לוי

 

 

  1. גב' נתניהו, שהיתה עדה בתביעה זו ואינה בעלת דין, הגישה בקשה להכריז על פסלותו של מותב זה, כדי שיימנע מהמשך הדיון בתביעה, ובכלל זה ממתן פסק דין. גב' נתניהו טוענת כי קביעות בית הדין ביחס אליה בפסק הדין שניתן בעניינו של מר מני נפתלי (סע"ש 38335-03-14, להלןעניין מני נפתלי)) מחייבות את פסילת המותב והימנעותו מהכרעה בתביעתו של מר גיא אליהו. זאת, משום שהסעד המבוקש בתביעה זו, כמו גם חומר הראיות שהוצג לפני בית הדין, זהים לאלו שבתביעתו של מר נפתלי, פרט לעובדה שהנתבעת 3 (חברת קלינור בע"מ) לא היתה נתבעת בעניינו של מר נפתלי. בשל כך קביעת המותב כי מעון ראש הממשלה מנוהל באופן המהווה העסקה פוגענית כלפי כל עובדיו, לרבות מר אליהו, מעידה כי דעת המותב "נעולה", בהיותן קביעות כלליות המחייבות מתן פסק דין זהה בעניין התובע כאן. לפיכך יש להיעתר לבקשה לפסילת מותב בית הדין.

     

  2. התובע, מר אליהו, מתנגד לבקשה וטוען כי איש מבעלי הדין בתיק זה לא העלה טענה נגד לגיטימיות המותב, ואיש מהם לא הביע חשש כי המותב לא יוכל לשפוט את בעלי הדין באובייקטיביות הדרושה. בקשה מצד עד לפסילת מותב הינה חסרת תקדים, אין לה כל בסיס, ודי בטעם זה כדי לדחותה.

    דין הבקשה להידחות גם בשל השיהוי בהגשתה. גב' נתניהו, שהיתה מיוצגת במהלכו של הליך זה, ידעה היטב שמדובר במסכת עובדתית דומה במשך זמן רב, ואף על פי כן הגישה את בקשתה רק לאחר שניתן פסק דין שאינו תואם את עמדתה. פסילת המותב בשלב זה של ההליך, לאחר שנשמעו ראיות והוגשו סיכומי הצדדים עלול לגרום נזק רב לצדדים.

    לכך יש להוסיף כי מותב בית הדין בתיק זה אינו זהה למותב בעניינו של מר נפתלי, ואף כי המסכת העובדתית דומה, היא אינה זהה. יתר על כן, בשל העובדה שמדובר בשני עובדים שעבדו במעון ראש הממשלה, הגיעו הצדדים להסכמה דיונית שפרוטוקולי הדיונים בעניינו של מר נפתלי יצורפו לתיק זה. ההסכמה הדיונית סותרת במהותה כל טענה ל"משוא פנים" ולמעשה מקבעת את ההיפך הגמור.

    מכל הטעמים המפורטים לעיל יש לדחות את הבקשה ולחייב את המבקשת בהוצאותיה.

     

  3.  הנתבעים 2 ו-3, המדינה ומר סיידוף (להלןהמדינה) סבורים אף הם כי אין חשש למשוא פנים, ולפיכך אין עילה לפסילת המותב, וכי על בית הדין להכריע בתיק זה בהתאם לפלוגתאות שנקבעו ועל סמך מכלול החומר שהונח לפניו. מוסיפה המדינה עוד כי בהתאם לבקשות הצדדים הפרוטוקולים בתיק של מר נפתלי ובתיק של מר אליהו הינם חלק מחומר הראיות בשני התיקים.

     

  4. המסגרת הנורמטיבית:

    סעיף 39א. לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969 (להלןחוק בית הדין לעבודה) קובע כי:

    מלבן 2"39א. הוראת סעיף 77א לחוק בתי המשפט תחול בשינויים המחוייבים על השופטים, הרשמים ונציגי הציבור של בית הדין; ערעור כאמור בסעיף 77א(ג) יהיה לפני בית הדין הארצי, וידון בו נשיא בית הדין הארצי, או מותב של שופטי בית הדין הארצי, או שופט אחד, הכל כפי שיקבע הנשיא".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ