ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
13014-09
02/06/2011
|
בפני השופט:
מרדכי בורשטין
|
| - נגד - |
התובע:
אנה סינלניקוב ע"י ב"כ עו"ד ה. מונק ואח'
|
הנתבע:
1. כפיר אביטבול 2. איילון חב' לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1. בתיק דנן קבע דר' א. רוזנטל כי לתובעת לא נגרמה נכות צמיתה בתחום האורטופדיה עקב התאונה. עם זאת המומחה המליץ כי ימונה מומחה נוסף בתחום הראומטולוגיה.
המומחה סבר כי אין מקום למנות מומחה נוסף בתחום הנוירולוגיה.
דר' יואב כהן שמונה כמומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה קבע כי לתובעת נגרמה נכות צמיתה בשיעור 5% בתחום זה.
דר' כהן סבר אף הוא כי אין מקום למנות מומחה נוסף בתחום הנוירולוגיה.
דר' אורית הרמתי קבעה כי לתובעת נגרמה נכות צמיתה בשיעור 5% בתחום הפה והלסת.
2.התובעת עתרה למנות מומחה נוסף בתחום הראומטולוגיה, ואילו הנתבעים מתנגדים לבקשה.
3.לאחר עיון בחומר הרפואי שהוגש ובטיעוני הצדדים, מצאתי כי קיימת ראשית ראייה לאפשרות קיומה של נכות בתחום הראומטולוגיה עקב התאונה (ראו למשל: המלצה המומחה הרפואי בתחום האורטופדיה). הנני ממנה את פרופ' דרור מבורך מבי"ח הדסה עין כרם כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הראומטולוגיה.
4. המומחה יעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו על ידי ב"כ בעלי הדין, יבדוק את התובעת ויקבע ממצאים לגבי מצבה הרפואי נוכח תאונת הדרכים מיום 13.09.08. שימת לב המומחה והצדדים לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986 ובייחוד לתקנות 8, 9, 11 ו 15.
5. שכ"ט המומחה יהיה בסך 4,000 ש"ח בצירוף מע"מ.
6. בנסיבות העניין ולנוכח שיעור הנכות הצמיתה שנקבע לתובעת בתחומים אחרים, אני מורה כי הנתבעת 2 תישא, כמימון ביניים, בשכ"ט המומחה. השכר ישולם ישירות בתוך 30 ימים למומחה ולאחר קבלת דרישת תשלום מהמומחה.
7. הצדדים ימציאו ההחלטה למומחה.
8. התיק נקבע לעיון ליום 01.11.11.
ניתנה היום, כ"ט אייר תשע"א, 02 יוני 2011, בהעדר הצדדים.