חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סגד(בן זקן) נ' הראל חברה לביטוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 24/03/2014 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום דימונה
1176-05
17/03/2014
בפני השופט:
אבישי זבולון

- נגד -
התובע:
דורית סגד(בן זקן)
הנתבע:
1. הראל חברה לביטוח בע"מ
2. יסמין דהן

פסק-דין

פסק - דין

מבוא

בפני תביעת התובעת, ילידת 15/10/1969, לפיצוי בגין נזקים שנגרמו לה בתאונת דרכים מיום 12/2/04.

על פי האמור בכתב התביעה, ביום 12/2/04, נפגעה התובעת עת נסעה ברכב בו נהגה הנתבעת 2 , עת יצאה מחניה, רכב אחר פגע ברכבה בצד בו ישבה התובעת וכתוצאה מכך נחבלה התובעת בעיקר בראש, באגן ובגב.

אין מחלוקת כי עסקינן בתאונת דרכים אשר חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975, חל עליה (להלן: "חוק הפלת"ד").

הנתבעות הודו בחבות ועל כן ידון פסק הדין בשאלת הנזק בלבד.

מטעם התובעת העידו התובעת בעצמה ובעלה , מר ג'קי בן זקן .

מטעם הנתבעות לא העידו עדים.

ב"כ הצדדים סיכמו טענותיהם בכתב.

הנכות הרפואית

מטעם בית המשפט מונו שלושה מומחים, ד"ר רגולסקי בתחום הפסיכיאטריה, פרופ' דן עטר בתחום האורתופדיה וד"ר קראוס בתחום א.א.ג.

הנכות בתחום הפסיכיאטריה

התובעת נבדקה על ידי ד"ר רגולסקי, אשר בדק את התובעת ופירט בחוות דעתו את עברה של התובעת, את הליך הבדיקה ואת ממצאיו לגבי מצבה הרפואי כיום.

המומחה פירט בחוות הדעת את ההפרעות מהן סובלת התובעת וציין, בין היתר, כי היא סובלת מתסמונת בתר חבלתית, אשר מתבטאת בתחושת איום על חייה ותחושת חוסר ישע קיצונית, זיכרונות חוזרים בהקיץ, תחושת כהות חושים המתבטאת בירידה בכושר הריכוז, אימפולסיביות ותחושה של ניתוק מן הסביבה. כמו כן היא לוקה באישיות תלותית, אשר אינה קשורה לתאונה, אלא שמגבלתה החמירה בעקבות התאונה, היא לוקה בחוסר חשק והנאה ובפגיעה בקשב, בזיכרון קצר טווח ובזיכרון מיידי הנובעים ישירות מן התאונה.

עוד קבע המומחה כי פגיעות אלו גורמות לנכות ואין לצפות לשיפור משמעותי בהפרעה הבתר חבלתית ועל כן קבע כי לתובעת נותרה נכות בשיעור 20% לפי סעיף 34 ג' לתקנות המל"ל , מתוכם 75% כתוצאה ישירה מהתאונה ו-25% נובעים ממאפייני אישיותה עובר לתאונה. על כן הנכות הרפואית בגין התאונה בתחום הפסיכיאטרי הינה 15%.

המומחה הגיש חוות דעת מפורטת ומנומקת ומשלא ביקשו הצדדים לחקור אותו על חוות דעתו, לא מצאתי לסטות משיעור הנכות הרפואית שקבע.

הנכות בתחום האורתופדיה

התובעת נבדקה על ידי פרופ' דן עטר אשר קבע בחוות דעתו כי נותרה לתובעת נכות צמיתה בשיעור 2.5% .

המומחה ציין בסיכום לחוות הדעת כי בבית החולים אובחן שבר של האלאים משמאל ושתי עצמות הפוביס מימין ומשמאל, היא טופלה שמרנית ונעזרה בהליכון וקביים עד לאיחוי השברים.

המומחה מציין כי עובר לתאונה, ביום 28/12/03, התלוננה התובעת על כאב גב תחתון וגם ביום 1/1/04, נמסר טלפונית כי עדיין סובלת מכאבי גב תחתון ועל כן קבע את נכותה כדלקמן: עבור פגיעה באגן – 0% , לפי סעיף 46(1) לתקנות המל"ל ועבור פגיעה בגב תחתון – 2.5% , לפי סעיף 37(7) א' חלקי .

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ