ע"ב
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
6420-07
31/03/2008
|
בפני השופט:
שמואל טננבוים
|
- נגד - |
התובע:
חברה פלונית עו"ד אופיר פדר
|
הנתבע:
1. שובני ארתיום 2. שובני סבטלנה
עו"ד יאיר פרלה
|
פסק-דין |
1. בפנינו תביעה לפיצוי התובעת בסכום כולל של 400,000 ₪ בגין שימוש במידע פנימי על ידי הנתבעים במידע של התובעת, הפרת חוק עוולות מסחריות, נזקים כתוצאה מגזל סוד מסחרי והפסד לקוחות וכן עשיית עושר ולא במשפט.
רקע עובדתי
2. התובעת הינה חברה בע"מ שהוקמה ביום 11.1.07 ואשר עד ליום הקמתה כחברה עבדה כעוסק מורשה תחת השם המסחרי "***". העסק הוקם ביום 28.11.99 ועיקר תכליתו שיווק, הפצה, התקנה ואחזקה שוטפת של מתקני שתיה ביתיים ומוסדיים וכן מערכות טיהור, הרככה והשבחת מים. לתובעת כ-17 עובדים המחולקים לצוותי שיווק והתקנה, צוותי אחזקה וכן ניהול כח אדם והנהלת חשבונות. מוצריה של התובעת נמכרים בכל רחבי הארץ בשיטת השיווק הישיר וקהל לקוחותיה העיקרי הינם תושבי בתי דיור מוגן פרטיים בכל רחבי הארץ. שיטת העבודה של התובעת הינה מעבר של צוותי השיווק מדלת לדלת ומכירת המוצרים ללקוחות, שימור הלקוחות, ואחזקתם השוטפת של המכשירים והמוצרים שנמכרו.
3. הנתבעים הינם אם ובנה אשר הועסקו אצל התובעת. הנתבעת 2 עבדה אצל התובעת החל מחודש מאי 02' כסוכנת מכירות ושיווק. הנתבע 1 עבד אצל התובעת – לגירסת התובעת – החל מחודש יולי 05'. הנתבע 1 עבד כטכנאי וכסוכן מכירות של מוצרי התובעת בשיטת השיווק הישיר יחד עם אימו בצוות. יצויין, כי לגירסת הנתבע 1 הוא החל לעבוד בתובעת בחודש יוני 03' בהיותו בן 17 בלבד. במהלך חודש נובמבר 06' פוטר הנתבע 1 מעבודתו ובעקבותיו התפטרה הנתבעת 2 .
בין התובעת לנתבע 1 נחתם הסכם עבודה אישי, אשר מועד חתימתו שנוי במחלוקת. בסעיפים 14 ו-15 להסכם נקבע כדלקמן:
"14. סודיות
במשך תקופת העסקתו ולאחריה, מתחייב העובד שלא להעביר או לעשות שימוש במידע על העסק או במידע שהגיע אליו במסגרת עבודתו בעסק ו/או בקשר עם המעסיק ואשר אינו נחלת הכלל. לשמור על סודיות בכל הקשור בעסקי המעסיק וענייניו ולא לפגוע בדרך כלשהי במוניטין של המעסיק ו/או במאגר הלקוחות של המעסיק.
15.איסור תחרות
א. א. בתום תקופת העסקתו מכל סיבת שהיא, מתחייב העובד בזה במפורש, כי במשך תקופה של שלוש שנים מתום העסקתו, לא יעסוק ולא ישתתף ולא יקבל תפקיד בצורה או באופן כלשהו, לא במישרין ולא בעקיפין, בחברה, במפעל, או בעסק המתחרה לזה של המעסיק ו/או לא יעמיד את עצמו במצב של מעוניין בעסק מתחרה כאמור לעיל. האמור לעיל יחול על העובד לבדו או ביחד עם אחר, אנשים אחרים, או חברה אחרת, או כל גוף אחר, המנהלים או שינהלו עסק הדומה לזה של המעסיק.
ב. ב. כמו כן מתחייב העובד במשך שלוש שנים מתום העסקתו לא לפנות ללקוחות המעסיק או לקבל מלקוחות המעסיק או מכל אדם חברה או גוף אחר כל תפקיד, הזמנה הצעה או עבודה או עסק שהמעסיק כבר עסקה בהן באותו זמן התעתדה לעסוק בהן.
ג. ג. התחייבותו של העובד כאמור בסעיפים –א.151 ב.15 לעיל, תתבטל במקרה ויקבל היתר בכתב מראש מאת המעסיק.
ד. ד. הפרה של סעיפים – 12; 13; 14; א.15; ב.15 תיחשב להפרה סודית.
ה. ה. פיצוי מוסכם במקרה עבירה לגבי כל סעיף – חמישים אלף שקל חדש, ללא הוכחת גובה הנזק".
הסכם עבודה אישי נחתם גם בין התובעת לנתבעת 2. גם בהסכם זה נכתבו סעיפים 14 ו-15 בנוסח הקיים בהסכם שבין התובעת לנתבע 1 .
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת