מ"ת
בית משפט השלום ירושלים
|
56214-11-15
31/12/2015
|
בפני השופט הבכיר:
מרדכי כדורי
|
- נגד - |
מבקשת:
מדינת ישראל
|
משיבים:
1. משה לקר (עציר) 2. סער סמואלס (אחר/נוסף) 3. ליאור דוראני (אחר/נוסף)
|
החלטה |
בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים.
האישומים:
1.כתב האישום שהוגש נגד המשיב כולל בחובו 4 אישומים הנוגעים לו, ובהם מיוחסים למשיב עבירות של ארגון ועריכת משחקים אסורים לפי סעיף 225 לחוק העונשין תשל"ז – 1977, החזקת וניהול מקום משחקים אסורים לפי סעיף 228 רישא לחוק הנ"ל, סחיטה בכוח לפי סעיף 427(א) רישא לחוק האמור, תקיפה הגורמת חבלה ממשית בנסיבות מחמירות לפי סעיף 380 יחד עם סעיף 382(א) לחוק הנזכר, ושתי עבירות של סחיטה באיומים, לפי סעיף 428 רישא לחוק הנ"ל.
על פי עובדות האישום הראשון, בתמצית, המשיב ואירית גמליאל (להלן: "אירית") היו שותפים להפעלתם, החזקתם וניהולם של דירות הימורים שמיקומן אינו ידוע למבקשת, ובהמשך של מועדון הימורים במבנה ברחוב פנחס בן דוד 3 בראשון לציון (להלן: "המועדון"). בתפעול המועדון נטל חלק גם עומר חיות (להלן: "עומר"), שהועסק ע"י המשיב ואירית בשכר כאיש קש, חתם על חוזה השכירות של מבנה המועדון והיה אמון על גיוס מהמרים.
האישום השני אינו מייחס למשיב עבירות, אך האמור בו נוגע לאישומים הבאים הנוגעים אליו. על פי הנטען באישום זה, חיים בנבנישתי (להלן: "חיים") ומשיב 2 ניהלו דירת הימורים ברחוב הרי יהודה 32 בגני תקווה (להלן: "הדירה").
האישום השלישי מפרט כי שלום קדוש, המכונה זהר (להלן: "זהר") צבר חובות כתוצאה ממשחקי הימורים בהם השתתף במועדון ובדירה. על מנת לפרוע את חובותיו כלפי המשיב, אירית, משיב 2 וחיים, הוא החל לעבוד כדילר במועדון ובדירה, ולגייס להם מהמרים. בין היתר גייס זהר את משיב 3 להמר במועדון. בתחילה העמידה אירית למשיב 3 אשראי גבוה, על סמך מידע שמסר לה זהר בנוגע ליכולותיו הכלכליות. אולם, לאחר שמשיב 3 צבר בתוך זמן קצר הפסדי עתק, אירית הפסיקה את האשראי שניתן לו, והוא המשיך להמר במזומן בלבד.
בעצתו של זוהר החל משיב 3 להמר גם בדירה. בעקבות המלצתו של זהר העמידו משיב 2 וחיים למשיב 3 אשראי בסכומים גבוהים, וזה צבר חובות בסכומים גבוהים גם בדירה.
זהר המליץ למשיב 3 שלא להמר במועדון, בשל מעשי רמאות שונים אותם ייחס למועדון.
בשלב מסוים חשדו אירית ומשיב 2 כי זוהר מגייס מהמרים למועדון ולדירה במקביל ולסירוגין, גם כאשר ידוע לו שמדובר בלקוחות בעייתיים מבחינה כלכלית. בנוסף חשדו משיב 2 וחיים כי זוהר מועל בכספים בעת עבודתו בדירה כדילר.