מ"ת
בית המשפט המחוזי
|
3415-04-15
13/07/2016
|
בפני השופטת:
זהבה בוסתן
|
- נגד - |
המבקשים:
1.יוסף גנגינה 2. עליזה גנגינה 3. י.אור בטחון בע"מ
|
המשיבה :
מדינת ישראל
|
החלטה |
בפני בקשה להמצאת רשימת חומר חקירה ערוכה כדין.
1. כנגד המבקש ואחרים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות שונות: קשירת קשר לביצוע פשע; רישום כוזב במסמכי תאגיד; קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות; הלבנת הון; גרימת דווח בלתי נכון לרשות להלבנת הון; ניסיון לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות; עיסוק כקבלן שירות ללא רישיון; סחיטה באיומים; איומים; והדחה בחקירה.
2. לטענת ב"כ המבקשים רשימות חומר החקירה שהועברו אליהם אינן מספקות ואינן עונות על הכללים שנקבעו בפסיקה.
לטענת ב"כ המבקשים, הרשימות שהועברו לידיהם הן רשימות אקראיות של "מפתח תיק" שנערכו על ידי המשטרה. מדובר בתיק שבו, על פי הצהרת הפרקליטות, 200 קלסרים. הרשימות שהועברו על ידי הפרקליטות מתייחסות ל-37 (ל"ז) קלסרים בלבד. לפיכך, כבר מנתון זה ברור כי לא מדובר ברשימת כל החומרים שנאספו בתיק.
יתרה מכך, ברשימות שהועברו עמודים שלמים מתמצים בציון כותרות של מסמכים כגון "זכ"ד" ללא ציון אופיו של המסמך כך שאין כל אפשרות לזהות את המסמך. כמו כן הרשימה אינה כוללת חומרים שנאספו וחוסים תחת חיסיון, כפי שנקבע בפסיקה.
3. המשיבה טוענת כי כתב האישום הוגש לפני למעלה משנה (2.4.15). הדיון בבקשה למעצר עד תום ההליכים שהוגשה כנגד המבקש 1 נדחה לתקופה ארוכה, לבקשת ב"כ המבקש 1, כדי לאפשר לו לוודא שכל חומר החקירה בידי המבקשים בטרם יתקיים הדיון בשאלת הראיות לכאורה.
בדיון מיום 21.4.15 טענו ב"כ המבקשים בנוגע לרשימת חומר החקירה כעילה לשחרורו של המבקש 1 ממעצר. בתגובה, הציגה המשיבה לבית המשפט את רשימת חומר החקירה שנשלחה לב"כ המבקש 1 המחולקת לשם הנוחות לקבצי טבלאות, בתוכנת "אקסל" הכוללת פירוט החומר וחומר חסוי.
בית המשפט (כב' השופטת עטר) בהסתמך על אותה רשימה שהוצגה לו, קבע באותו דיון כי "מנגד מתבקשים ב"כ המשיב (המבקש בפני) על סמך רשימת חומר חקירה שהועברה להם, לציין האם יש קדימות מבחינתם לצילום קרגל כזה או אחר וזאת בהודעה בכתב לב"כ המבקשת".
לטענת המשיבה, מאז אותו דיון, ובמהלך השנה שחלפה, עד להגשת הבקשה שבפני לא עלתה כל טענה בנוגע לרשימת חומר החקירה למרות שהתקיימו מספר דיונים מאז לרבות דיונים בראיות לכאורה ובכלל זה גם בבית המשפט העליון.
5. לטענת ב"כ המשיבה, התיק כבר נקבע להוכחות. משכך, חומר החקירה בתיק "פורק" והוכן לקראת הליך ההוכחות והוא אינו משקף עוד את רשימת חומר החקירה המקורית ששיקפה את סדר המסמכים בתיק כפי שסודר על ידי היחידה החוקרת.
6. מעבר לאמור מבקשת המשיבה להבחין בין חומר חקירה שנוצר על ידי היחידה החוקרת (דוחות מעצר, הודעות וכדומה) לבין מסמכים שנתפסו על ידי היחידה החוקרת כמוצגים. בעוד שלגבי הראשונים טוענת המשיבה כי יש מקום לפירוט מדויק של תוכנו של כל מסמך, הרי שלגבי מסמכים שנתפסו כמוצגים, לא נדרש פירוט שכזה ודי בציון תכולתו של כל קלסר וקלסר כפי שנעשה בתיק ובכך מושגת מטרת רשימת חומר החקירה שמטרתה לוודא כי כל חומר חקירה נמסר לנאשמים על מנת שכל נאשם יוכל למצוא בקלות את חומר החקירה הרלוונטי לגביו.
7. לטענת המשיבה, רשימת חומר החקירה שהועברה לב"כ המשיבים מאפשרת להתמצא בקלות בחומרי תיק החקירה ולאתר כל מסמך רלוונטי, לדעת מה אופיו של כל מסמך שכן זה מצוין לפי אות הקלסר בו הוא ממוקם ומספר המסמך ברשימת חומר החקירה של אותו קלסר.