ת"פ
בית משפט השלום אשדוד
|
1397-09
15/03/2010
|
בפני השופט:
גילת שלו
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד
|
הנתבע:
מוריס אסולין
|
גזר-דין |
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה פוחזת של רכב לפי סעיף 338 לחוק העונשין, נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים לפי תקנה 26 (2) לתקנות התעבורה ואיומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין.
מכתב האישום המתוקן עולה, כי ביום 8.3.09, ביקשה ניידת משטרה מהנאשם לעצור את רכבו ולכיוונו ירד שוטר חבוש בכובע זיהוי, אך הנאשם לא עצר את רכבו והחל מרדף של ניידות משטרה אחר רכבו, תוך שהנאשם נוסע בניגוד לרמזורים אדומים, גרם לכלי רכב אחרים לבלום, נסע נגד כיוון התנועה ונעצר כאשר עלה על מדרכה ובהמשך, איים על שוטר שהוציא אותו מהרכב.
כל המעשים הללו נעשו כאשר הנאשם היה תחת השפעת משקאות משכרים.
לנאשם אין עבר פלילי, וככל הנראה, גם אין לו הרשעות בתעבורה, אולם מדובר במי שהיה נהג חדש בעת ביצוע העבירה.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון לאור העדר עבר פלילי, נסיבותיו האישיות של הנאשם והעובדה שהוא כרגע משרת בצה"ל ובאיזון של כל השיקולים, נראה כי הסדר הטיעון סביר, אם כי, אינני סבורה כי מדובר בהסדר המכביד עם הנאשם. יצויין כי, בקלות רבה יכול הנאשם היה להיות מועמד לדין בבית המשפט המחוזי בעבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, , שם היה צפוי לעונש מאסר ממושך.
העבירות בהן הורשע הנאשם, גם לאחר תיקון כתב האישום, הן עבירות חמורות, הן בפן הפלילי והן בפן התעבורתי.
לאור כל האמור לעיל, אינני סבורה כי ניתן להקל עם הנאשם ברכיב הפסילה, שכן לא רק שקיימת חובת פסילה של 3 חודשים, הרי שהעובדה שהנאשם גם ביצע עבירה של נהיגה פוחזת, בהיותו נהג חדש, מצדיקה החמרה הרבה מעבר לפסילת המינימום.
עם זאת, לגבי הקנס, אתחשב בהיותו של הנאשם חייל, המשתכר משכורת של כ – 360 ₪.
לאור כל האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
מאסר בפועל למשך 3 חודשים.
המאסר ירוצה בדרך של עבודות שירות, בכפוף להגשת חוות דעת הממונה על עבודות השירות.
מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים.
המאסר המותנה יופעל אם תוך תקופה של 3 שנים מהיום, יעבור הנאשם עבירה נוספת בה הורשע או עבירה של נהיגה בשכרות או סירוב למתן בדיקת דם או נשיפה או עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
קנס בסך 360 ₪, או 3 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם תוך 90 יום.
הנאשם יחתום היום על התחייבות בסך 1,500 ₪ שלא לעבור עבירה מהעבירות בהן הורשע. למשך שנתיים מהיום. לא יחתום, ייאסר למשך 5 ימים.
פסילה בפועל מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 360 ימים.
הפסילה בפועל תחל לא יאוחר מיום 15.4.10 , ועל הנאשם להפקיד רשיון הנהיגה במזכירות בית המשפט לא יאוחר משעה 13:00 באותו מועד.
מוסברת לנאשם חשיבות הפקדת הרשיון במועד וחומרת העבירה של נהיגה בזמן פסילה.