חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. תביעות חדרה -משטרת ישראל נ' עותמאן

תאריך פרסום : 11/02/2010 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום חדרה
1639-07
21/01/2010
בפני השופט:
משה גינות

- נגד -
התובע:
מ.י. תביעות חדרה -משטרת ישראל
הנתבע:
ג'מאל עותמאן
גזר-דין

גזר דין

גזר דין זה ניתן על ידי בהסכמת הצדדים למרות שדינו של הנאשם הוכרע על ידי השופט סברי מוחסן אשר פרש לגמלאות.

על הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של חבלה במזיד ברכב.

על פי הנטען נגדו, ביום 11.9.06 סמוך לשעה 23:00 בכפרו ג'יסר פגע הנאשם ברכב מסוג פולקסווגן בכך שהוא זרק על הרכב אופניים; הרכב נשרט כתוצאה מהמגע עם האופניים; הנאשם גם היכה ביד על מכסה המנוע.

בעניינו של הנאשם הוגשה בקשה מטעם בא כוחו, להורות על הפסקת ההליכים בתיק וזאת לאחר שסניגורו טען כי הנאשם סובל מפיגור שכלי, או לחילופין, מליקוי שכלי.

בית המשפט מפי כב' השופט מוחסן, דחה בקשה זו ביום 31.5.09.

ראוי לציין כי הנאשם נבדק בבית החולים שער מנשה ובעניינו ניתנה חוות דעת פסיכיאטרית בה נקבע שהוא איננו לוקה במחלת נפש.

בית החולים שער מנשה המליץ לשלחו לועדת אבחון.

עוד נקבע בחוות הדעת שבבדיקה שנערכה על ידי נוירולוג, חרף העובדה שזו נמצאה תקינה, נצפה בהמשך פרכוס אפילפטי והומלץ להמשיך ולברר ענין זה.

בעניינו של הנאשם נערכה ועדת אבחון. ועדה זו לא סיימה את עבודתה. הומלץ להפנות את הנאשם לאבחון ארוך טווח, אולם המלצה זו לא בוצעה.

אין ספק ואין מחלוקת שנקבע בועדה זו שהנאשם סובל מנזק אורגני למוח ממקור בלתי מזוהה. בילדותו הוא סבל מאפילפסיה, קיימת גם הפרעת אישיות אנטי סוציאלית.

מדובר איפוא בעבירה חמורה.

עם זאת, לא ראיתי להיעתר לבקשת התביעה.

אינני סבור שיש טעם היום לאחר למעלה משלוש וחצי שנים לשלוח את הנאשם לעונש מאסר לריצוי בפועל.

אינני סבור שבכך יושגו מטרות הענישה.

כאמור מדובר בנאשם שפועל על סף פיגור, הנסיבות האישיות שלו הן קשות מאוד, ולפיכך אין טעם לשלחו מאחורי סורג ובריח.

הנני גוזר לו:

5 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים לבל ישוב ויעבור העבירה בה הורשע.

שמעתי אמנם שנערכה סולחה בין הנאשם לבין המתלוננת שכן היא קרובת משפחתו, אולם אין מנוס מהוראה שהנאשם יפצה את בעלת הרכב, הגב' זהרה עותמאן, במלוא הנזק שנגרם לרכבה, ולפיכך אני מחייב את הנאשם לפצות את הגב' זהרה בסכום של 1,200 ₪. הפיצוי יופקד במזכירות בית המשפט לא יאוחר מיום 1.4.10 והמזכירות תעבירנו לידי המתלוננת.

זכות ערעור בתוך 45 יום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ