הע"ז
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
1797-08
19/10/2010
|
בפני השופט:
משה טוינה
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. משרד התמ"ת מחלקה משפטית-עו"ז
|
הנתבע:
1. הנדסת המומחים בע"מ 2. אבראהים גואברה
|
|
החלטה
סעיף 9(א)(3) לחסד"פ [נוסח משולב] קובע כי אין להעמיד אדם לדין בשל עבירה מסוג עוון אם חלפו מחמש שנים מיום ביצועה.
בענייננו העבירה המיוחסת לנאשמים נעברה ביום 23.10.03 ובשים לב למועד הגשת כתב האישום, אין מקום לטענת ההתיישנות.
רק אוסיף כי בהתאם לסעיף 9(ג) לחוק האמור, בעבירות מסוג פשע או עוון אשר בתוך תקופת החמש שנים שמיום ביצוע העבירה נערכה ביחס אליהם חקירה על פי חיקוק, יתחיל מניין התקופה מיום הליך החקירה האחרון.
מקום שנחקר הנאשם רק בשנת 2006, חקירה שהיא ביחס לעבירה נשוא כתב האישום שבפני, הרי שאין מקום לטענת ההתיישנות.
אשר לטענת השיהוי יש לציין, כי אין בעצם השיהוי לכשעצמו כדי להביא לביטול ההליך. כך על הנאשם להראות כי השיהוי נגוע בחוסר תום לב וכי יש בו כדי לפגוע פגיעה מהותית בזכויותיו.
משלא נמצא כי פגם מהפגמים האלה נפל בהליך דנן – דין הבקשה לביטול כתב האישום מחמת השיהוי להידחות אף היא.
לבקשת הצדדים נקבע התיק לקבלת תשובת הנאשמים לכתב האישום, ליום 15.12.10 שעה 11:00.
ניתנה והודעה היום י"א חשון תשע"א, 19/10/2010 במעמד הנוכחים.
משה טוינה, שופט
קלדנית: נורית רזניק
הוקלד על ידי: נורית יפרח
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת