ת"פ
בית משפט השלום רמלה
|
1993-08
06/01/2010
|
בפני השופט:
נירה דסקין
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי
|
הנתבע:
לירון סננס (עציר)
|
גזר-דין |
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של התפרצות לרכב וגניבה מתוך רכב בנסיבות בהן בתאריך 24.6.08 בשעות הלילה ברח' רמב"ם 25 רמלה התפרץ לרכב השייך לאחר בכך שניפץ את שמשת הרכב באמצעות אבן וזאת כשבכוונתו לגנוב ובנסיבות אלה נטל מהרכב רדיו דיסק.
ב"כ המאשימה מפנה להרשעותיו הקודמות של הנאשם ולעובדה שגם לאחר ביצוע העבירה המשיך הנאשם לבצע עבירות כנגד רכוש וכן עבירות אלימות, לחומרת העבירות ולנזקים הנגרמים לציבור בגינן והיא עותרת לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל שירוצה במצטבר למאסר אותו הוא מרצה כיום, מאסר על תנאי, פיצוי למתלונן וקנס.
הסנגור מצידו מפנה למצבו הנפשי הקשה של הנאשם וטוען כי הרקע להיקלעותו של הנאשם לביצוע העבירות – ניסיונו לרצות חבורת נערים שחבר אליה ושניצלה את מצבו הנפשי ושלחה אותו לבצע גניבות זאת חרף רקעו המשפחתי ומצבה הכלכלי השפיר של המשפחה אשר כלל לא הזקיקו אותו לשלוח ידו ברכושם של אחרים והדברים נעשו רק לצורך נשיאת חן בעיני אותה חבורה שלילית.
עוד מפנה הסנגור לרקע ולנסיבות הקשות שהביאו את הנאשם לבצע את העבירה החמורה בגינה הוא מרצה כיום עונש מאסר של 6 שנים.
גם אמו של הנאשם שטחה את קשייו בפני בימ"ש במכתב שהוגש והיא מפילה תחינתה להקלה בעונשו . עתירת ההגנה הינה להסתפק בענישה שתחפוף את המאסר אותו הוא מרצה כיום.
שקלתי נסיבות הענין, טעוני באי כוח הצדדים והתעוד שהוגש.
עבירות רכוש ברכב הינן עבירות אשר פוגעות וגורמות נזק לא רק לקורבן המיידי ודהיינו הבעלים של הרכב עצמו אלא גם לכלל ציבור בעלי הרכב אשר נדרשים – נוכח נפיצות עבירות אלה – לשאת בעולן של פרמיות ביטוח מכבידות אשר צריכות לתת מענה לגל פריצות הרכב ונזקיו.
לא בכדי מצא המחוקק לתקן את חוק העונשין על דרך של ייחוד סימן מיוחד לעבירות רכוש ברכב בפרק על עבירות רכוש.
בנוסף לא ניתן להתעלם מעוגמת הנפש הנגרמת לבעלים של רכב אשר בבואו להשתמש ברכבו הוא מגלה כי השמשה נופצה והרדיו נגנב.
תיקון זה בא לתת מענה מרתיע לנפיצותן של עבירות אלה והנזקים הנגרמים לציבור בעטיין.
לכך מצטרפת החומרה הנעוצה בעצם עברו של הנאשם אשר הורשע בעבר בעבירות רכוש, עבירות רכוש ברכב, נהיגה פוחזת, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, החזקת אגרופן או סכין ופציעה או חבלה זדונית בגינה מרצה הנאשם כיום עונש מאסר בפועל של 6 שנים.
הרושם הוא שבפנינו אדם צעיר – יליד 86' – אשר חרף גילו הצעיר הספיק לבצע מצבור של עבירות חמורות בפרק זמן קצר יחסית.
יחד עם זאת כמובן שנתתי דעתי גם למכלול הנסיבות המקלות כפי שהוצגו בפני ע"י הסניגור. ראשית , מביאה אני בחשבון את ההודיה.
עוד נתתי דעתי למצבו הנפשי הקשה של הנאשם אשר אמנם נמצא כשיר לעמוד לדין אך עולה כי סובל מבעיות נפשיות . כך למשל נמצא סובל מתהליך סכיזופרני כעולה מחוות דעת פסיכיאטרית שהוגשה וכן מתסקיר שהוגש מתוך תיק בימ"ש המחוזי בו נדון ל- 6 שנות מאסר.
עוד הבאתי בחשבון את הרקע להיקלעותו של נאשם לחבורה שולית והידרדרותו לביצוע העבירות בעקבות ניסיונותיו לשאת חן בעיני אותה חבורה והדברים עולים בקנה אחד עם התרשמות שירות המבחן מאישיותו הבעייתית.
מצבו הנפשי הקשה, בעיותיו האישיות, בעיותיו הבריאותיות , האירוע הטראומתי אליו נחשף כמפורט בחוות הדעת הפסיכיאטרית והתהליכים הנפשיים אותם הוא עובר יביאו אותי להקלה משמעותית בענישתו.
אשר על כן אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
1. 10 חודשי מאסר בפועל מהם ירוצו 6 חודשים בחופף לעונש המאסר אותו הוא מרצה כיום ו 4 חודשים במצטבר לו.
2. 10 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור במשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר כל עבירת רכוש מסו פשע.