מ"י
בית משפט השלום חיפה
|
13166-05-11
08/05/2011
|
בפני השופט:
אינאס סלאמה
|
- נגד - |
התובע:
משטרת מרחב חוף / מטה מרחב חוף - חיפה
|
הנתבע:
נדב אלקיים
|
|
החלטה
זו בקשה שנייה להורות על מעצרו של המשיב למשך 10 ימים, לאחר שיוחסו לו חשדות של קשירת קשר לפשע והתפרצות למגורים לשם ביצוע עבירה.
נציג המבקשת הציג לבית המשפט את תיק החקירה לרבות דו"ח סודי מפורט – במ/1, בו פורטו הפעולות שנותרו למשטרה לבצע כשהמשיב נתון לדידה במעצר. באותו דו"ח עיינתי גם אגב הדיון בעניינו של מעורב אחר בפרשה שמעצרו הוארך עד ליום 11.5.11.
כבר באותו עניין ציינתי, שבדו"ח שהוצג בפניי עולה חשד סביר הקושר את המעורב למעשים המיוחסים לו. עיינתי בדו"ח הסודי ושוב עיינתי בתיק החקירה, לרבות בראיות ונתונים נוספים שנוספו במהלך הבוקר ושוכנעתי כי גם כלפי המשיב דנן מתקיים חשד סביר הקושר אותו למעשים המיוחסים לו.
אומנם בדיון הראשון שהתקיים בעניין הארכת המעצר, פעולות החקירה שהתבקשו היו מצומצמות אך היום הונחה בפניי רשימת פעולות ארוכה מאוד ויש להסכים עם נציג המבקשת שחלק לא מבוטל מפעולות אלה מחייב את המשך מעצרו של המשיב.
יחד עם זאת ובאותה נשימה, אציין שתקופת המעצר המבוקשת הינה מוגזמת, על אחת כמה וכמה כשעסקינן באדם ללא עבר פלילי וזוהי הסתבכותו הראשונה מסוגה.
שקלתי אם ניתן לשחרר את המשיב לחלופה שתפגע בחירותו פחות ממעצר, כפי שהציע הסניגור המלומד, אך שוכנעתי שהדבר אי אפשר בשלב זה שכן אי מעצרו של המשיב עלול לשבש את הליכי החקירה ולהביא להשפעה על עדים והרי הסניגור עצמו ציין בטיעוניו כי קיימים מעורבים נוספים שהמשטרה מחפשת אחריהם ולא צריך להיות ספק כי השחרור עלול להביא לשיבוש ולתיאום כאמור.
באשר למשך תקופת המעצר ולאחר שנתתי דעתי לפעולות החקירה שעל המשטרה להוסיף ולבצע, ועל מנת לפקח על התקדמות החקירה ולוודא שפעולות חקירה מהותיות העשויות לקדם את החקירה בתיק, לרבות את שאלת החשד הסביר בוצעו, ראיתי להאריך את המעצר באופן מידתי והוא מוארך עד ליום 11.5.11 בשעה 09:00.
למעלה מן הצורך אציין, כי לא נעלמה מעיני העובדה שלמעורב האחר עבר פלילי ומשכך טען הסניגור המלומד כי לא תטען טענת הפליה בין מעורבים אך מאידך אין להתעלם מחלקו של כל אחד מהמעורבים, לרבות אך לא רק מהעובדה שהרכב שנתפס הוא רכבו של המשיב דא כאן, קרי – רכב של אביו שהיה ברשותו כדין.
באם תסתיים החקירה קודם למועד הנ"ל, מוסמך קצין משטרה לשחרר את המשיב ממעצרו.
זכות ערעור כחוק.
ניתנה והודעה היום ד' אייר תשע"א, 08/05/2011 במעמד הנוכחים.
אינאס סלאמה, סגן נשיא
הוקלד על ידי: וסרמן טלי