ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
55518-08
06/02/2012
|
בפני השופט:
ישי קורן
|
- נגד - |
התובע:
מרכז מאי בע " מ
|
הנתבע:
קופת חולים מאוחדת
|
פסק-דין |
ב"כ התובעת עו"ד לאה הלחמי ב"כ הנתבעת עו"ד דן גיורא פסק דין
א.תביעה לסילוק יד ותביעה כספית על סך של 1,806,667 ₪.
רקע
ב.התובעת היא הבעלים הרשום של בניין משרדים ברח' חסן שוקרי 5 בחיפה, הידוע כגוש 12223 חלקה 14 (להלן: "הבניין"). הנתבעת (להלן: "הנתבעת" או "הקופה") רכשה מהתובעת שטחים בקומה הראשונה של הבניין, בשלושה שלבים:
ביום 19.5.99 נחתם חוזה למכירת שטח של כ- 600 מ"ר.
ביום 24.2.00 נחתם חוזה למכירת שטח של כ-160 מ"ר.
ביום 3.10.00 נחתם חוזה למכירת שטח של כ- 463 מ"ר, המהווה את יתרת הקומה הראשונה, למעט רכוש משותף.
לכל השטחים הוצמדו נספחי מדידה שמידותיהם מחייבות.
ג.סמוך לאחר מועד הרכישה האחרון, החלה הקופה להשתמש לצרכיה בכל שטח קומת הקרקע של הבניין, למעט שטחים ציבוריים כגון: לובי, מעליות, חדר מדרגות וכד'. בין הצדדים התגלעה מחלוקת באשר לשימוש שעושה הקופה בחלק משטח הקומה, שלטענת התובעת לא נמכר לנתבעת (להלן: "שטח המריבה"). במשך השנים התנהלו מגעים בין הצדדים להסדרת השימוש והזכויות בשטח המריבה. משכשל המו"מ בין הצדדים הגישה התובעת תביעה זו.
התביעה
ד.הקופה רכשה מהתובעת שטח של כ-1,210 מ"ר בלבד, אך היא עושה שימוש בשטח של 1,555 מ"ר. ההפרש בין השטחים, שטח של כ-345 מ"ר, הוא שטח המריבה אשר שייך לתובעת. הקופה לא רכשה אותו במסגרת הסכמי הרכישה השונים אלא פלשה אליו שלא כדין. על הקופה לסלק ידה משטח זה, להרוס את שבנתה בשטח (חדרי מרפאה, משרדים וכד') ולהשיב את החזקה בשטח לתובעת.
ה.עוד מבקשת התובעת לחייב את הקופה בתשלום דמי שימוש ראויים בגין שימוש שעשתה בשטח המריבה השייך לתובעת במשך שבע שנים ע"פ שכ"ד של 53.91 ₪ למ"ר בתוספת מע"מ, כפי שמשלמים שוכרים בקומות אחרות של הבניין. גודלו של שטח המריבה הוא 345.42 מ"ר ולפיכך עומד תשלום דמי השימוש על סך של 1,806,667 ₪.
ההגנה
ו.שטח קומת הקרקע כולה הוא 1,598.87 מ"ר והוא מחולק לשטחי המרפאה בשטח של 1,293.35 מ"ר ולשטחים ציבוריים בשטח של 305.52 מ"ר (שטח של 184.66 מ"ר, הכולל לובי, מעליות, חדר מדרגות וכד', ומעבר בשטח של 120.86 מ"ר) אשר אינם בבעלות התובעת אלא נועדו לשימושם של כלל דיירי הבניין. התובעת מבקשת דמי שימוש עבור שטחים ציבוריים שאינם שייכים לה. ככל שמשתמשת הנתבעת בשטחים ציבוריים הרי שעילת התביעה נתונה לכלל הדיירים בבניין ולא לתובעת. התובעת מכרה לנתבעת את כל קומת הקרקע בבניין, כולל המרחבים המוגנים הקומתיים (להלן: "ממ"ק") המצויים בקומת הקרקע אשר הוצמדו לשטח הממכר, למעט הרכוש המשותף, דבר אשר צוין במפורש בהסכם האחרון שנחתם בין הצדדים. הקופה ניהלה עם התובעת מו"מ לרכישת זכויות בניה ולהסדרת רישום השטחים מול העירייה. הקופה אינה עושה שימוש פרטי במעבר או בשטחים הציבוריים, ולאור האמור אין התובעת זכאית לדרוש תשלום בגינם.
ראיות הצדדים
ז.מטעם התובעת הוגש תצהירו של האדריכל אלי ניסן , הוא אדריכל הבניין נושא התביעה. כן הוגש תצהירו של מר מאיר פיטוסי, בעל מניות ומנהל התובעת כיום (מנהל התובעת בתקופה בה נערכו ההסכמים היה מר פול ויס). לתצהיריהם צורפו הנספחים הבאים:
נסח טאבו (נספח א')
צילומי החוזים (נספחים ב',-ד')
מפת מדידה של המודד שמוקלר משנת 2000 (נספח ו')
מכתבי התראה מעיריית חיפה (נספח ח'-ח'1)