תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
2645-09
30/12/2011
|
בפני השופט:
שרה מאירי
|
- נגד - |
התובע:
מרום חן
|
הנתבע:
מעוף ביטחון בע"מ
|
|
החלטה
א. בפנינו בקשת התובע לתיקון כתב תביעתו כך שיוסיף סכומים על הנתבע ברכיבי שעות עבודתו (שבת ונוספות) מן הטעם כי תלושי שכרו נמצאו אך לאחרונה. כך גם עותק מדו"חות שעות עבודתו הועברו לו ע"י חברו לעבודה בפגישה אקראית שנערכה לאחרונה. מעבר לכך, ביקש התובע לשנות האמור בסעיף 1 לכתב התביעה כך שבמקום טענתו (בטעות) כי התפטר משלא שולמו לו זכויותיו, יצויין כי פוטר ע"י הנתבעת ויצורף מכתב הפיטורין.
ב.בתגובתה טענה הנתבעת כי למרות שנערך דיון ב- 7.9.10 לא טרח התובע ליידע על תיקון כתב התביעה ואף ציין כי בידיו כל המסמכים, תלושי השכר והרישומים. מעבר לכך, אף שהיה עליו להגיש תצהירים מטעמו, ולאחר בקשה וקבלת ארכה להגשתם – הגיש בסופו של יום בקשה זו, שלא במועד כאמור. הדבר גורם להוצאות מרובות לנתבעת משעליה להכין כתב הגנתה בשנית לאחר בדיקה מסובכת ע"י רו"ח, לצורך הבנת טענותיו החדשות. זאת במיוחד נוכח העובדה שמר אביגדור אלנתן ז"ל נפטר, עובדה המשבשת את היכולת המהירה לענות על טענות התובע, דבר אותו מנסה התובע לנצל לזכותו. לחלופין, מבוקש לחייבו ב הוצאות גבוהות ושכ"ט עו"ד.
ג.ולהכרעתנו-
1. מחד, המדובר בתיקון רכיבי תביעה המבוססים על זכויותיו הסוציאליות של התובע; כך גם צירופם של המסמכים יאפשר לביה"ד להכריע ביעילות ובשלמות בשאלות העובדתיות והמשפטיות שבמחלוקת. מאידך, בל נשכח כי התובע ביקש לתקן תביעתו לאחר שהצהיר בדיון קד"מ המשפט כי בידיו "כל המסמכים תלושי השכר והרישומים", ביקש לקדם ההליך ולא ביקש להשלים מסמכים כאלו ואחרים (יתרה מכך, אף לא ביצע את החלטת כב' הנשיאה ולא גילה מסמכיו ע"פ המועדים כמתחייב).
2. עם זאת, גישתם של בתי המשפט בכל הנוגע לתיקון כתבי טענות היא גישה מקילה ובביה"ד לעבודה על אחת כמה וכמה. אשר על כן, על אף עיתוייה של הבקשה ומשהדבר נתון לשיקול דעתו של ביה"ד וניתן לשפות את הנתבעת בגין התנהלותו הרשלנית של התובע ובגין הוצאותיה בבקשה ולכתיבת כתב הגנה בשנית, מתקבלת הבקשה.
3. לאור האמור, עד ליום 15.1.11 יפנה התובע למזכירות לשלם הפרשי אגרה בגין כתב תביעה המתוקן שהוגש לתיק. הנתבעת תגיש כתב הגנה מתוקן עד ליום 28.2.11.
התובע ישא בהוצאות הנתבעת בסך -.5,500 ₪, סכום שישולם בתוך 30 יום מקבלת ההחלטה, אחרת ישא הוא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
ניתנה היום, כ"ג טבת תשע"א, 30 דצמבר 2011, בהעדר הצדדים.
נ.צ.: מר א. לוין (ע)
שרה מאירי, שופטת-אב"ד
נ.צ.: מר א. חן (מ)
נחתם ע"י נ.צ. : ________________